lauantai 5. lokakuuta 2013

Tiikerikakku



Lisää kakkuja juhlista. Tämä kakku on tehty ihan perinteisen murokakun ohjeella. Makuaineita vaihdellen tästä perusohjeesta saa erilaisia kahvi-/kuivakakkuja, kuten esim. tekemäni sitruunakakkuResepti on jälleen otettu luottokirjastani, Otavan Kotiruoka. Pidän hyvin paljon nimittäin perinteisistä ohjeista. Tämän kakun teki äitini, joten terveiset vaan hänelle. Hienosti onnistunut kakku!

Tiikerikakku

200 g rasvaa
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

2 - 3 rkl kaakaojauhetta
2 - 3 rkl maitoa tai kermaa

Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, voimakkaasti sekoittaen. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään sekaisin ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Ota 1/3 osa taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe siivilän läpi sekä maito, sekoita tasaiseksi.

Laita voidellun ja (korppu)jauhotetun vuoan pohjalle 1/3 osa vaaleasta taikinasta. Lisää tumma taikina. Halutessasi voit toistaa kerrokset. Viimeisenä päälle tulee vaalea kerros taikinaa. Pistele taikina lopuksi haarukalla, jotta se raidoittuu kauniisti.

Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Vinkki
- Kakkuvuoat voi jauhottaa myös vehnäjauhoilla. Tulos on siistimpi, kuin korppujauhoilla jauhotettuna. Voitele vuoka huolellisesti ja katso, että vehnäjauhot tulevat tasaisesti joka puolelle vuokaa, ettei taikina tartu kiinni.

8 kommenttia:

  1. Kaunis kakku ja kaunis raita. Äidille terveisiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kerron terveiset! Äiti on aina tehnyt tätä yhden raidan tiikerikakkua, ja niin minäkin, kun olen siihen tottunut.:)

      Poista
  2. Tiikerikakku.. mun lempparia! :)

    VastaaPoista
  3. kaunis kakku =) oikein huvitti kun koko suomi leipoo ohjelmassa kaikki ei olleet edes koskaan leiponeet tiikerikakkua ja millaisia niistä tuli :D no mutta,toki voi näköjään olla ihmistä jotka ei tosiaan ole ennen leiponut tätä kestosuosikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en tuota ohjelmaa ole seurannut lainkaan. Äitini kertoi uteliaisuudesta katsoneensa ensimmäisen jakson. Hieman ihmeissään hän oli, kun kaikilta leipureilta ei klassikko onnistunut.:o

      Poista
  4. Aina hyvää. kestosuosikkejamme ihan tavallisena versiona mutta myös appelsiinisena, sitruunaisena ja oikealla suklaalla raitaa höystettynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestosuosikki tämä on meidänkin perheessä, ja varsinkin miesväen mieleen. Ananasversiokin on hyvää. Täytyisi taas tehdä, jotta saisi ohjeen blogiin.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥