perjantai 1. marraskuuta 2013

Jauheliha-smetanapannukakku


Olen löytänyt tämän suolaisen pannarin joskus aikaa sitten Herkkuhovi-blogista. Olisikohan ollut jopa hänen vanhasta blogistaan? Joka tapauksessa iso kiitos vaan sinne tämän mahtavan ohjeen jakamisesta! Tätä on meillä tehtykin jo moneen kertaan iltaruoaksi, välipalaksi, illanistujaisiin jne. Laitan reseptin nyt vihdoin tänne omaankin blogiini ja suosittelen teitä muitakin kokeilemaan!

Tuo smetana on kyllä koko jutun juju, sopii tavattoman hyvin.
Tässä siis minun versioni kyseisestä ohjeesta:

Uunipellille:
600 g naudan paistijauhelihaa
1 rkl jauhelihamaustetta
1 rkl ketsuppia/tomaattisosetta
1 iso keltasipuli
1 punainen paprika
2 etikkakurkkua
(oliiveja)
1 prk smetanaa

Pannukakkutaikina:
6 dl maitoa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
juustoraastetta
mausteet, esim: suola (laitoin 1 tl), musta- ja/tai valkopippuri , paprikajauhe, oregano/pizzamauste

Pilko sipuli. Paista jauheliha ja sipuli ja mausta halutessasi jauhelihamausteella. Pilko paprikat ja etikkakurkut kuutioiksi. Levitä ainekset pellille. Lisää smetana nokareina sinne tänne. Valmista pannaritaikina sekoittamalla ainekset sekaisin ja kaada pellille. Paista 200-asteessa n. 30 minuuttia.


- Aineksia voit vaihdella omien mieltymystesi mukaan
- Tuoreet yrtit antavat hyvin makua. Lisäsin pannaritaikinaan hienonnettua persiljaa ja ruohosipulia.
- Tarjosin suolaisen pannukakun raikkaan salaatin kera, jossa oli leipäjuustoa ja ananasta.


8 kommenttia:

  1. Hauska sattuma, juuri eilen illalla mietiskelin pitäisikö tehdä tätä pannaria ruuaksi!
    Mukava kuulla että ohje on ollut mieluinen. Tämä on sopivan nopea pyöräyttää tilanteeseen kuin tilanteeseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä on tästä kovasti tykätty!:) Totta, tämä on helppo- ja nopeatekoinen. Mikä parasta, maistuu vielä seuraavanakin päivänä. Helppo ottaa vaikka töihin evääksi.:)

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Pizzapannaria olen joskus tehnyt, mutta tämä vaikuttaa vielä paremmalta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kyllä tämä hyvää onkin, suolaiset pannarit ovat ruokaisia ja herkullisia. Meillä on tehty jo monesti. Nuorillekin maistuu, kun on vähän "pizzamaiset" ainekset tässäkin.:)

      Poista
  3. Rakastan pannareita, kivan ruokaisa version. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu.:) Tämä on tosiaan ruokaisa ja salaatin kanssa kävi ateriasta.:)

      Poista
  4. Minulla on samainen ohje odottanut kokeilua... nyt pitää kyllä ryhdistäytyä ja tekaista vaikka puolisko annos, kunhan saa smetanaa ostettua. Ihanan mehevälle näyttää ja on ihan täysi ateria salaatin kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, suosittelen. Sopii iltapalaksi, välipalaksi, illanistujaisiin tai vaikka salaatin kera ruokana kuten meillä tällä kertaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥