lauantai 2. marraskuuta 2013

Mansikka-pätkiskääretorttu


Tänään nautimme kahvin kanssa mm. tätä Elämää Koivurannassa -blogista löytynyttä mansikka-pätkiskääretorttua. Olipahan herkku. Pitemmittä puheitta, tässä teille resepti.

Mansikka-pätkiskääretorttu

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl (siro erikoishienoa) sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
mansikkahilloa
1 prk vispikermaa
4 Pätkis-patukkaa
sokeria

Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia.

Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille, ja vedä toinen leivinpaperi varovasti irti levyn pinnasta. Täytettä varten vatkaa vispikerma ja mausta se sokerilla ja paloiksi rouhituilla Pätkis-patukoilla. Levitä torttulevyn päälle ensin ohut kerros mansikkahilloa ja sitten kerma-pätkistäyte. Kääri rullalle ja anna vetäytyä rauhassa jääkaapissa. Torttu on parhaimmillaan 1 - 2 vrk sen tekemisestä.


Ensimmäiset joulutortut leivoin torstai-iltana. Meillä on tavattu käyttää tuota kaupan valmista taikinaa. Voi että miten hyviä olivatkaan taas pitkästä aikaa ja juuri uunista tulleina. Kaikkea ei vaan mielestäni tarvitse ja edes voi tehdä itse.

Tästä pyhäinpäivästä itselläni ainakin alkaa sellainen joulun odottelu. On kiva sytytellä kynttilöitä ja laitella valoja. En tästä pimeästä ajasta selviäisi ollenkaan ilman joulunodotusta.

17 kommenttia:

  1. Minä olen jo laskeskellut, että koska kehtaan laittaa jouluvaloja, kun ahdistaa tämä pimeys... Kynttilöitä olen kyllä jo poltellut lähes joka ilta. Ihanaa kun joulu tulee ja sitä on kyllä kiva jo suunnitella :) Itse inhoan joulukiirettä ja kauppojen ihmispaljoutta, siksi olen jo ostanut suurimman osan lahjoista! Ovatpahan valmiina ja joulunalusaika on minulla paljon rauhallisempi kuin muilla :) Eli ei ole minusta yhtään liian aikaista tehdä joulutorttuja ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekään en tykkää kaupoissa tuosta ihmispaljoudesta joulun alla. Tuntuu, että joka vuosi tuo hulina alkaa vain aikaisemmin ja aikaisemmin. Tilaankin osan lahjoista netistä.:) Viime vuonna olimme kaikki niin viimeiseen saakka töissä (veli vielä aattonakin), että muistan tehneeni punajuurilaatikkoakin aatonaaton ja aaton välisenä yönä.;D Ristiriitaista on, että vaikka odotan joulua paljon, ja se on tärkeimpiä juhlia minulle koko vuodessa, stressaan sitä myös suunnattomasti! Mieheni kyseleekin minulta välillä, että enkö voisi joskus vähän hellittää.:)

      Poista
  2. nami,tätähän voisi muutella omaan makuun sopivaksi,tai mitä hilloa kaapista sattuu löytymään ;D hyvältä näyttää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta.:) Esim. omenahillo voisi olla aika veikeä.:) Kääretorttuihin tuleekin usein käytettyä kaikenlaisia purkin loppuja jääkaapista.

      Poista
  3. Ihana kääretorttu.:) Kumma, kun kääretorttuja tulee aika harvoin tehtyä, vaikka se onkin aika nopea leipoa. Täytyisi taas pitkästä aikaa tehdä, niin saisi vähän hillojakin kulumaan.:)

    Kaupan taikinaa minäkin joulutorttuihin käytän. Paljon helpompaa ja nopeampaa. Omatekoisesta taikinasta olen joskus monta vuotta sitten tehnyt ja sitä on paljon hankalampi käsitellä. Nuo valmiit levyt on niin käteviä, ja tortuista tulee valmistaikinallakin hyviä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin mennä vielä kuvablogiisi, muttei sinne pääsekään. Ilmoittaa vain, että blogi on poistettu. Onko blogger jotain kämmännyt, vai oletko itse poistanut?

      Poista
    2. Tämä oli tosi ihanaa, mutta mitä muuta se voisikaan olla kun on pätkikset ja kaikki.;) Kääretorttu on nopea ja helppo pyöräyttää. Aina välillä innostun tekemään. Hyvin tekevät meillä kauppansa ja täytteeksi laitan milloin mitäkin hilloa tai marmeladia.:)

      Olen minäkin joskus tehnyt torttuja itsetehdystä taikinasta, mutta asia on juuri noin kuten sanoit... Käsittely on hankalampaa. Työlästä myös ottaa muoteilla paloja ja jatkuvasti kaulita uutta levyä. Kyllä joissain asioissa saa helpotusta hakea ja kaupan torttutaikinat ovat niin hyviä että tässä meillä ihan mieluusti oikaistaan.:)

      Laitoin sinulle s-postia.
      Uusi kuvablogin osoite on http://myslowlifestyle.blogspot.fi/
      Sivupalkin kuvake toimii myös nyt taas.

      Poista
  4. Ihana kääris. Meillä kääris on sellainen pikapelastus....joku soittaa tulevansa, eikä mitään tarjottavaa, joten tavallisen kääriksen ehtii tekaista pian...mitään erityisiä täytteitä ei tietenkään...sillon mennään ihan hillolla tai marmeladilla ja kenties kermavaahvolla. Mulla on nyt vapaapäivän kunniaksi uuni kuumenemassa ja ihan ekana paistan rommirusinakääriksen....iltapäivällä siät muutaman naiskamun kanssa nautitaan.

    Joulutortut valmistuvat valmistaikinoista, ilman muuta. Yhden kerran olen jo muutaman tortun paistanut ja voi jukra kun ne maistuivatkin.... ekat ovta parhaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika usein teen kääristä, kun haluan nopeasti jotain hyvää. Ihan tavallinen vaalea kääris omenahillolla on oma suosikkini, johon ei ikinä kyllästy. Rommirusinakääristä on ehkä ihan pakko kokeilla. Toivottavasti laitat ohjeen blogiin.:)

      Poista
  5. Tämä kääretorttu olis varmaan lastenkin mieleen, pätkistä ja mansikkaa. Lisäänpä kokeiltavien listalle :)

    VastaaPoista
  6. Herkullisen kuuloinen yhdistelmä! Joskus voisi kokeilla. =)

    VastaaPoista
  7. Voih... mansikkaa ja pätkistä = namia!! Herkkukääris!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥