perjantai 8. marraskuuta 2013

Porkkanakakku


Tässä oiva ehdotus vaikka tulevalle sunnuntaille, kun vietetään isänpäivää. Mehevä porkkanakakku ja suussasulava juustokuorrute tuskin jättää ketään kylmäksi. Sitä paitsi tämänkin kakun tekoon on helppo ottaa lapsetkin mukaan osallistumaan, ohje ei nimittäin ole vaikea. Porkkanakakku on kyllä yksi suosikkileivonnaisistani, tuo kuorrute on aivan ihanaa!

Porkkanakakku

2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
75 g sulatettua rasvaa
3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 ½ tl kanelia
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
(yhden sitruunan raastettu kuori)

Kuorrutus:
200 g pehmeää sulate- tai tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria

Koristeluun:
manteli- tai pähkinärouhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinaan, sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kääntele joukkoon porkkanaraaste ja manteli- tai pähkinärouhe (sekä sitruunankuoriraaste). Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alatasossa 175 asteen lämmössä 20 – 30 min. Tarkista kypsyys tikulla, johon ei saa tarttua taikinaa. Vatkaa kuorrutusta varten sulate- tai tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä seos jäähtyneelle kakulle. Koristelu kakku halutessasi mantelirouheella.



Porkkanakakkuja on Mustikkasuu-blogissa nähty ennenkin.
Suosittelen kokeilemaan myös tätä mahtavaa porkkana-ananaskakkua.

16 kommenttia:

  1. Ei ole porkkanakakun voittanutta ;)

    VastaaPoista
  2. Voi nam...porkkanakakku on niin ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ihastuin siihen eräässä työharjoittelupaikassani ja siitä lähtien olen leiponut sitä pari kertaa vuodessa!

      Poista
  3. Porkkanakakku on tosi ihanaa.:) Tänäkin syksynä olen miettinyt sen tekemistä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Nyt tuli kuitenkin ostettua iso pussi porkkanoita, niin täytyy katsoa, jos lähiaikoina innostuisi leipomaan. Jotenkin on taas kaikki inspiraatio ruoanlaitossa ja bloggaamisessa kadoksissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta.:) Muistan vielä muutama vuosi sitten, kun maistoin porkkanakakkua ensimmäisen kerran. Ensimmäinen reaktioni oli, ei voi olla mahdollista! Porkkanasta ei vaan voi saada taivaallisen makuista piirakkaa. Pakko se vaan on uskoa, niin monta kertaa sitä on jo tullut leivottua ja syötyä.;) Lukeutuu omiin suosikkileivonnaisiini.:) Inspiraatio on itsellänikin ollut hieman kateissa, se on varmasti tämä harmaa sää ja jatkuva pimeys. Nyt olen saanut innostusta hieman takaisin selailemalla joululehtiä ja -kirjoja. Katsotaan, jos vaikka ensi viikolla saan hankittua lisää joululukemista itselleni.;)

      Poista
  4. ihanalta näyttää tämäkin :)

    VastaaPoista
  5. Porkkanakakku on kyllä monille saanut hämmennyksen kasvoille. Niin monet päivittelevät kuinka hyvää se osaakaan olla!
    Blogissani on sinulle haaste, jos haluat sen käydä tekemässä :)http://sokeripolya.blogspot.fi/2013/11/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselleni se oli ainakin melkoinen "shokki", että porkkanasta voi leipoakin jotain makeita herkkuja.;D Ei sitä enää ihmettele, ja uskaltaa jo muitakin juureksia käyttää makeisiin leivonnaisiin!;) Kiitos!:)

      Poista
  6. Suurena porkkanakakkufanina tää lähtee kyllä kokeiluun!!:)

    Ida/
    http://www.sevenstepstotown.com/

    VastaaPoista
  7. Porkkanakakku on niin parasta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥