perjantai 22. marraskuuta 2013

Tomaattinen jauheliha-fetakastike


Pirkan ohjetta mukaillen helppoa arkiruokaa.

Tomaattinen jauheliha-fetakastike

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tlk yrttitomaattimurskaa
1 tl suolaa
1/2 tl timjamia
1/2 tl oreganoa
1 tl sokeria
mustapippuria
1 prk salaattijuustokuutioita
2 tomaattia
(vettä)
tuoretta basilikaa tai persiljaa

Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli öljytilkassa paistinpannulla. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla, timjamilla, oreganolla, sokerilla ja pippurilla. Valuta salaattijuustokuutiot ja kuutioi tomaatti. Lisää ne kastikkeeseen. (Ohenna kastiketta tarvittaessa tilkalla vettä.) Koristele yrteillä. Tarjoa pastan tai perunoiden kanssa.

8 kommenttia:

  1. Tällaiset ruoat ovat monien päivien pelastuksia...meillä saatetaan tällaista syödä kyllä ihan pyhänäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin meilläkin. Monesti onkin viikon jälkeen sen verran väsynyt, ettei pyhänä jaksa mitään ihmeellisempää laittaa. Maukasta ja helppoa tämäkin ruoka on ja pääsee vähällä vaivalla. Puolessa tunnissa tulee valmista.

      Poista
  2. Kiva idea yhdistää feta ja jauheliha, näyttää herkulliselta! Laitoin sinulle haasteen blogiini! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on toimiva yhdistelmä, meillä on tehtykin jo monta kertaa arki-iltana tätä kastiketta. Kiitos!:)

      Poista
  3. ei ole tottakaan...siis minä tein ,kylläkin jo joku aika sitten tomaattista jauhelihakastiketta,mutta mozzarellajuustolla :D postannut en ole vielä...voisin laittaakkin kuvan,oli ihan pikainen arkiruoka pastan kera!!Mozzarella kylläkin suli,siiten kun sitä kastiketta illalla lämmitettiin ;) joten feta olisi ollut parempi vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo fetakin saattaa hieman sulaa, varsinkin jos katiketta lämmittää uudelleen. Tässä feta on lisätty lopuksi kastikkeeseen, jotta se ei menettäisi koostumustaan.:) Mozzarella sopii varmasti hyvin!

      Poista
  4. Hyvän näköistä. Feta antaakin varmaan kivasti makua.:) Arkena tuleekin usein tehtyä erilaisia kastikkeita.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Feta antaa hyvin makua. Olen laittanut joskus myös oliiveja joukkoon. Arki-iltoina tehdään usein helppoja kastikkeita.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥