perjantai 8. marraskuuta 2013

Uunissa haudutettua naudanlihapataa



Syksyn ja talven mittaan rupeaa taas tuhdit uuni- ja pataruoat maistumaan. Tässä naudanlihapata, jota teimme pyhäinpäivänä. 

Naudanlihapata uunissa
4 annosta

600 g naudan paistia
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1 punainen paprika
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
vettä
1 lihaliemikuutio
0,5 tl suolaa
1 rkl soijakastiketta
paprikajauhetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria

pinnalle:
tuoretta persiljaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista lihasuikaleet öljyssä paistinpannussa. Lisää hienonnettu sipuli, viipaloidut porkkanat, kuutioitu paprika ja veitsellä hienonnettu valkosipuli. Hauduta hetki. Siirrä ainekset uunin kestävään pataan. Ripottele pinnalle jauhot, sekoita ja lisää kermaa sekä tarvittaessa vettä (niin, että ainekset peittyvät). Mausta pata paprikajauheella, mustapippurilla ja soijalla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Hauduta kannellisessa padassa uunissa n. 1 ½ h. Ripottele pinnalle persiljasilppua ennen tarjoamista.

6 kommenttia:

  1. Totta....syksyn tullen tekee mieli tietyn tyyppisiä ruokia. Minullakin on pakastimessa muutama kg naudan paistia, mistä jotain joskus tämäntyyppistä aion tehdä.... tänään menin niin helpolla ja simppelillä kun valkoisella kalakastikeella. Vielä en tiedä kanssasyöjän tuomiota moiselle ruoalle, kun ekaa kertaa sellaista meillä kotona on ruokana. Kauniin väristä on tekemäsi ruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä tuo viilenevä sää kummasti vaikuttaa siihen mitä tulee syötyä. Keväällä innostun taas salaateista ja muista kevyemmistä ruoista.:)

      Poista
  2. Herkullisen näköistä.:) Jotain pataruokaa voisikin kohta tehdä. Kyllä nyt jo tosiaan kaipaa tuhdimpia ruokia kuin kesällä. Ei ilmojen kylmetessä "tarkene" salaateilla.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Pataruoat ovat maistuvia. Toki ottavat aikansa, mutta ruoka tulee helposti ja sillä välin kun ruoka on uunissa kerkeää vaikka touhuta pihahommia.

      Poista
    2. Lihapataan ei aina tarvitse ostaa paistia, naudanrinta, lapa tms "huonompi" osa toimii todella hyvin, Ainoa ero paistiin on että haudutusaika pitää vähintään tuplata, mutta siellähän se muhii itsekseen uunissa. Säästää rahaa ja (ainakin minun mielestä) tulee jopa parempaa kun mukana on vähän rasvaisempaa lihaa... nimin. kohta menossa uuniin rainbow keittolihakuutioita... Kun halvalla sai ;P

      Poista
    3. Kyllä, olet aivan oikeassa! Naudan paistia tuleekin ostettua vain ja ainoastaan tarjouksesta. Silloin ostan isomman satsin, jaan osiin ja teen monta ruokaa. Halvemmat ruhonosat ovat aivan liian aliarvostettuja.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥