keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulun kahvikakku


Vielä yhden maustekakun ohjeen jaan teidän kanssanne näin joulun alla. Tämän hyvin perinteisen, joulun kahvikakun reseptin löysin Herkkuhovi-blogista. Tämäkin maustekakku on hyvin helppo ja nopea valmistaa. Nyt olen kaikki kahvikakut tehnyt tältä joululta. Paraisten piparkakut tein viime viikonloppuna. Myös isoja marenkeja tein jouluksi, niistä lisää myöhemmin.

Joulukakku
( iso kahvikakkuvuoka )

450 g fariinisokeria
300 g vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
2 dl piimää
2 munaa
100 g voisulaa

Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. (käsin saat parhaiten). Lisää joukkoon piimä, munat ja voisula. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun & jauhotettuun kahvikakkuvuokaan. 

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50 - 60 minuuttia.


Piimän tilalla voi nesteenä käyttää vaikka maustamatonta jogurttiakin, kuten Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogissa juuri tehtiin.


5 kommenttia:

  1. Wau, upeita ja herkullisen näköisiä ruokakuvia sinulla! :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiva kakku tämäkin, ja tuo sydänvuoka on aina yhtä ihana.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti.:) Totta, se on tosi ihana.:) Viime vuoden joululahja - ja ollut kyllä hintansa veroinen. Ollut käytössä jo monen monta kertaa!

      Poista
  3. Minäkin tein tällä samalla ohjeella aika monta kakkua....tänään iltamassa leikattiin puolisko kakku vieraille pöytään, eikä siitä montaa palaa ole enää tähteenä....niin se kakku hupenee. Laitoin piimän tilalle maustamatonta jogrttia ja hyvää tuli. Kauniin kakun olet sydänvuoassa tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo sydänvuoka on ihan suosikkejani. Meillä otettiin kakku eilen sulamaan ja tänään sitä sitten naatiskellaan kahvipöydässä.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥