maanantai 23. joulukuuta 2013

Katalonialaiset marengit sitruunalla & valkosuklaalla


Tein Leila Lindholmin innoittamana Katalonialaisia marenkeja. Tarkoituksenani oli käyttää marenkeihin tummaa suklaata, kuten alkuperäisessä ohjeessa on käytetty. Sitä ei kuitenkaan kotoa löytynyt ja hyvä niin, sillä matkan varrella sain loistavan idean. Tuo Fazerin sitruunainen valkosuklaa on aika ihana uutuus.

Katalonialaiset marengit

7 munanvalkuaista
5 1/4 dl sokeria
puolen sitruunan mehu

100 g Fazer Lemon valkoinen leivontasuklaa 

(tai kuten alkuperäisessä ohjeessa:
100 g tummaa suklaata tai punaista karamelliväriä)


Sekoita munanvalkuaiset, sokeri ja sitruunamehu kulhossa. Nosta kulho kattilan päälle jossa kieuhuvaa vettä ja vispaa aineksia vesihauteessa kunnes marenki on 60-65 astetta. Nosta sen jälkeen kulho pois vesihauteesta ja vispaa kunnes marenki on jäähtynyt. Jos haluat tehdä suklaisia marenkeja kääntele mukaan vielä varovasti sulanutta suklaata, tai värillisiä marenkeja varten lisää n. 10 tippaa karamelliväriä ja sekoita kunnes väri on tasainen.
Nosta lusikalla marenki nokareita leivinpaperille tai muffinssi vuokiin ja paista uunissa 130 asteessa n. tunnin. 

10 kommenttia:

  1. Ovatpas ihanan muhkeita marenkeja, eikä maku voi olla pöllömpi tuollaisella suklaalla...pitääpä pyhien mentyö kokeilla pieni annos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kauniita juuri tällaisina isoina ja epäsymmetrisinä kekoina. Suosittelen kokeilemaan, marenkihan on aina ihanaa.:)

      Poista
  2. Herkkuja herkkujen perään, jospa nyt joulukalenterikiireiden jälkeen olisi aikaa pistellä korvan taakse myös muiden ohjeita ja katsella herkullisia kuvia, kiitos ihanista kommenteista, oikein mukavaa ja rauhallista joulun aikaa sinulle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, niin ja kiitos itsellesi upeasta joulukalenterista!:) Rentouttavaa ja herkullista joulua teidän perheellenne!:)

      Poista
  3. oi mitkä ihanat herkkumarengit...Hyvää ja Iloista Joulua sinulle ja perheellesi Heidi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana! Sitä samaa, viettäkäähän ihana joulu ja nauttikaa lomasta.:)

      Poista
  4. Ihanan näköisiä marenkeja!:)

    Oikein ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi! Toivottavasti joulutunnelma on jo edes vähän löytynyt.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja!:) Rauhallista, rentouttavaa ja herkullista joulua teillekin!:) Kaiken kiireen keskellä on hyvä pysähtyä.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥