keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Key Lime Pie eli limettipiiras



Tein amerikkalaista limettipiirasta Pirkan reseptillä, se on ihanan raikasta ja pirteää. Toi melkeinpä kesän keskelle tätä pimeyttä. Tämä sopisi hyvin uuden vuoden tarjottavaksi.

Maistuis varmaan sullekin! -blogissa tehtiin myös limettipiirasta hetki sitten. Katja teki piiraan kauniiseen sydämen malliseen vuokaan ja käytti kekseinä Bastogne-keksejä.

Key Lime Pie eli limettipiiras
16 annosta

Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte
4 keltuaista
1 prk (397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa
1 1/4 dl limenmehua (3 limeä)
2 tl limen raastettua kuorta

Koristeeksi
1 - 2 dl kuohu- tai vispikermaa
limen raastettua kuorta, limenviipaleita tai
kiiviä viipaloituna

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10 - 15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.

Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limenkuorella, limenviipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.


Isäni ihmetteli kurkkuviipaleita piirakan päällä... Kerroin hänelle, että kyseessä on Lime-hedelmä. Myöhemmin, kun kahvihetki oli käsillä, kyseli isä hämmästyneenä (ilmeisesti sitkeää kuorta ihmetellen), voiko tämän vipe-hedelmän syödä kuorineen? ;D Siinä sitten kiireesti selittämään, että tämä on sitrushedelmä, eikä kuorta todellakaan kuulu syödä, että ota nyt ihmeessä se suustasi pois.. Hehheh, miehet. Kyllä sain taas hyvät naurut jos en muuta!!

10 kommenttia:

  1. Tämä on ihanaa herkkua.:)

    Miehet eivät aina kaikkia ruokajuttuja(kaan) käsitä, ennen kuin on kunnolla ne selvitetty.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on.:)

      Ei lime nyt niin outo hedelmä keittiössämme ole, joten en arvannut että sen käytössä tarvitsee ohjeistusta.:D

      Poista
  2. hih,tuli mieleen,kun meillä mies meinasin syödä halloween karkin papereineen,nättihän se muttei syötävää...miehet...kaunis piirakka ja varamasti herkkua =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska. :P Juu isäkin meinasi syödä kerran muffinssin papereineen. Aina saisi olla varoittelemassa.;) Kiitos, on raikasta ja hyvää.:)

      Poista
  3. Tämä on hyvää....nam. Kun kaikesta sitruunaisesta ja limeversioista tykkään. Olen tehnyt tätä myös hedelmäpäällyksellä ja sekin oli hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on.. Sama juttu, kaikki sitruuna-/limeleivonnaiset ovat ihania.

      Poista
  4. Tulin toivottamaan Oikein Rauhaullista ja Maukasta Joulua <3

    VastaaPoista
  5. Ihanan raikkaan näköinen leipomus keskelle tavlven pimeyttä! Oiekin hyvää joulua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita, tämä on raikas tuulahdus keskelle pimeintä vuodenaikaa! Hyvää joulua!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥