maanantai 16. joulukuuta 2013

Omenainen piimäkakku


Kahvikakkuja olen tehtaillut jo montaa sorttia. Kaikkia on toki pitänyt maistaa, mutta loput olen pakastanut joulua odottamaan. Piimäkakut ovat nopeita ja helppoja tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taikina kaadetaan vuokaan. Tällä kertaa halusin perinteistä poiketen kokeilla Valion reseptiä, sillä tähän tulee myös omenasosetta. Omenasoseen tilalla voi käyttää myös luumumarmeladia tai kirsikkahilloa. Kiitokset Titan Tupaan, sitä kautta löysin tämän Valion reseptin. Kakku on mehevää ja hyvää. Tällä ohjeella teen varmasti uudelleenkin piimäkakkua.

Omenainen piimäkakku

5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl piparkakkumaustetta
2 tl soodaa
2 dl juoksevaa margariinia
1 dl omenasosetta (tai luumumarmeladia / kirsikkahilloa)
2 dl piimää

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina voilla hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50 - 60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa. Anna jäähtyä vuoassa. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa yli viikon.

4 kommenttia:

  1. Ihan minun mieleinen kakkuresepti, kun ei tarvitse kuin ainekset sekoittaa keskenään. Ja piimäleivonnaiset on muutenkin aina hyviä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosi helppo.:) Kakku oli pehmoista ja mehevää, omenasose teki tehtävänsä.:) Tätäkin voisi ihan hyvin kokeilla joulun jälkeenkin, jos kaappiin vaikka jää luumumarmeladia roikkumaan.;) Meillä ainakin niin käy useimmiten.

      Poista
  2. Omena sopii niin hyvin kahvikakkuihin, mullakin on yksi ohje jota paljon teen. Tein nyt jouluksikin pakkaseen yhden ison. Se on ihanan mehevää ja kosteaa omenan ansiosta :)
    Tänään tein Mimmin ohjeella pätkis-kakkua :) Kahvikakut on kivan huolettomia, kun ne voi tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kokeilen kyllä joskus sitä sinun omenaista kahvikakkuasi, muistelen nähneeni sen blogissasi.:) Olen kahvikakkufani, kyllä se on varmaan jo kaikille selvinnyt. Pätkis-kakku kuulostaa ihanalta.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥