tiistai 24. joulukuuta 2013

Paraisten piparkakut & Joulutervehdys


Paraisten piparkakkujen resepti löytyy jo blogistani, mutta koska näitä nyt joka joulu meillä tehdään niin tässäpä ohje kertauksen vuoksi. 

Paraisten piparkakut

n. 100 kpl

250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl ruokasoodaa
n. 6 dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri, kaneli, inkivääri, pomeranssinkuori ja neilikka, siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Sekoita rasva ja sokeri notkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää vielä siirappiseos voimakkaasti vatkaten. Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhoja taikinaan vähitellen ja sekoita hyvin, kunnes taikina on kiinteää. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin seuraavaan päivään. Ota taikinaa sopiva pala kerrallaan ja pehmitä sitä painellen jauhotetulla pöydällä (silikonialustalla). Kauli taikinasta n. 3 - 5 millimetrin paksuinen levy. Lisää tarvittaessa jauhoja. Paina taikinasta kuvioita piparkakkumuoteilla. Laita samankokoisia kuvioita samalle pellille, näin ne kypsyvät yhtä aikaa. Paista pipareita 200-asteisen uunin keskitasolla 6 - 10 min.



Kiitos kaikille ihanille lukijoilleni joulutervehdyksistä. Toivotan teille kaikille tunnelmallista, rauhallista ja oikein herkullista Joulua! ♥

3 kommenttia:

  1. Paraisten piparkakut ovat herkkua. Oikein mukavaa ja makoisaa joulua sinulle ja läheisillesi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥