perjantai 6. joulukuuta 2013

Pipari-puolukkamuffinit


Löysin Kodin Pellervosta tällaisen vähän vanhemman muffinssiohjeen, samalla kun etsin erästä jo perinteeksi muodostunutta kahvikakkureseptiä. Blogiin onkin ilmestynyt nyt tiuhaan puolukkareseptejä, joten voidaan kai jo sanoa, että on jonkinlainen puolukkakausi tai -villitys nyt menossa. Mikäs siinä, puolukkahan sopii ihan täydellisesti joululeivonnaisiin.

Pipari-puolukkamuffinit

(n. 24–30 kpl)

4 munaa
3 dl fariinisokeria
150 g voita tai margariinia sulatettuna
1 tlk kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
4 tl piparkakkumaustetta
n. 4 dl pakastepuolukoita

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2–3 rkl tomusokeria + 1 tl vaniljasokeria
puolukoita

Lisäksi tarvitaan muffinivuokia

Vaahdota munat ja fariinisokeri. Lisää voisula ja kermaviili vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden ja puolukoiden kanssa. Jaa taikina paperivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Voit kuorruttaa muffinit tomu- ja vanilliinisokerilla maustetulla tuorejuustolla ja koristella puolukoilla.

- Ensi kerralla tekisin muffinssit erilaisella ohjeella. Puolukka + piparkakkumauste on kyllä oikein toimiva yhdistelmä, eli sitä varmaan tulee käytettyä jatkossa jossain toisessa muodossa. Itse muffinsseihin olisin kaivannut hieman enemmän makeutta (1 dl sokeria lisää?) ja enemmän rasvaa (ehkä 200 g?). Tuolla rasvamäärällä lopputulos oli hieman kuivakka, vaikka muffinssit eivät uunissa liian kauan olleetkaan. Mehevät puolukat ja vaniljainen tuorejuustokuorrute tekivät näistä ihan ok-lopputuloksen (tosin kuorrute ei riittänyt kaikkiin muffinsseihin / kuppikakkuihin). Koristeluineen kaikkineen olivat vielä ihan nättejäkin, joten kyllä tätä ideaa voisi tästä vielä jatkojalostaa.

- Iso annos, puolita tarvittaessa. Itse sain muffinsseja yhden tavallisen muffinssipellillisen (12 kpl) ja yhden minimuffinssipellillisen (24 kpl).


Muumilaakson väki saapui koristamaan jouluisia herkkuja!

Kuppikakut minikoossa, suloisia!

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

11 kommenttia:

  1. kuulostavat hyviltä, nam. Ja testattavien listalle menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla. Tulehan kertomaan mitä pidit.:)

      Poista
  2. Niin täynnä joulun tunnelmaa, takuulla hyvää ja nam marmeladia koristeena....oliskos ihan hiukan mun herkku...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo marmeladit on aivan ihania, niitä on ihan pakko ostaa lisää jouluksi... Joskus täytyy myös toteuttaa suunnitelma: tehdä itse marmeladeja. Olen yrittänyt luoda jouluista tunnelmaa, kiva kuulla että olen onnistunut. Kiitos.:)

      Poista
  3. Kivan näköiset muffinssit,oikein Jouluiset =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana, hyvä että ovat jouluisen näköisiä - olen siis onnistunut!=)

      Poista
  4. Ihanan näköisiä.:) Meillä on puolukoita ja karpaloita niin paljon pakastimessa, että pitäisi jotain koittaa niistäkin leipoa. Muffinit olisi yksi kiva kohde.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Onneksi puolukoista ja karpaloista saa vaikka mitä makeaa sekä suolaista leivottua. Niitä tulee käytettyä myös ruoanlaittoon. Eiköhän varastosi hupene talven aikana.;)

      Poista
  5. Ihanan oloisia ja näköisiä. Minäkin olen tehnyt nyt pariinkin otteeseen pienen annnoksen jouluisian kuppikakkuja ja yllättävän paljon olemme niihin tykästyneet... eivät oikein ole olleet meidän juttu, vaan niin sitä mieleihalut muuttuvat. Puolukka lisä on varmasti toimiva näissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi. Ihan ensimmäistä kertaa kokeilin jouluisia kuppikakkuja. Maustekakuista kun tykätään, niin kyllähän ne muffinssitkin maistui. Tosin ensi kerralla kokeilen toisenlaista taikinaa. Puolukkalisä oli hyvä juttu.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥