maanantai 23. joulukuuta 2013

Puolukkapullat


Toisen osan pullataikinasta käytin puolukkapulliin. Täytteen ohjeen otin Emäntänä Olga-kirjasta, jonka ostin viime kesänä. Kokeilin kirjasta myös muita ohjeita täksi jouluksi. Olen tyytyväinen. Nämä ovat ennemminkin puolukka-vaniljapullia, hyviä joka tapauksessa.

Täyte on mitoitettu ½ l pullataikinalle, puolita ohje tarvittaessa. Paista pullat muffinssivuoissa, muuten täyte valuu uunissa pellille.

Täyte:

200 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
150 g voita
3 dl puolukoita

Kääntele täytteen tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeän voin sekaan.

Levitä voi-sokeriseos kaulitun taikinan päälle. Ripottele puolukat päälle. Kääri rullaksi ja leikkaa noin kolmen sentin levyisiksi paloiksi. Asettele palat isoihin muffinssivuokiin. Kohota. Voitele kohonneet pullat munalla ja paista 200 asteisessa uunissa 12 - 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Mun on tehnyt mieli tehdä pullaa jo monta viikkoa... Nämä näyttävät kyllä todella hyviltä :)
    Ihanaa ja rauhallista joulua sinulle ja perheellesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin pulla ja lasi kylmää maitoa maistuu aina yhtä hyvältä, jouluna erityisen hyvältä.:)
      Kiitos samoin sinulle ja perheellesi Taru!

      Poista
  2. Hyvä idea, miten käyttää noita puolukoita pakastimesta.:) Minulla jäi suurin osa leipomuksista tekemättä, mutta eiköhän sitä silti pärjätä. Sitten pitää mennä vain äidin kahvipöytään, jos haluaa enemmän leipomuksia syödä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen niin tykästynyt puolukkaan.:) Seuraavaksi pitäisi aloittaa mustikoiden tuhoaminen pakastimesta.;) Vähemmälläkin pärjää, kun on kuitenkin jotain itsetehtyä.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥