perjantai 3. tammikuuta 2014

Hyvä banaanikakku


Uuden vuoden otin vastaan suosikkikakullani, joka on Leilas goda banankaka. Tällä kertaa en paistanut kakkua rengasvuoassa tai pyöreässä vuoassa, vaan hyvin banana bread:ille tyypilliseen tapaan suorakaiteen muotoisessa Eskimon paistovuoassa.

Näin olen kirjoittanut kakusta aiemmin blogiini: "Tämä kahvikakku on aivan uskomattoman mehukas. Banaani ja pähkinät sopivat oivallisesti yhteen. Kivan vivahteen tuo myös, jos korppujauhojen sijaan käyttää voideltuun vuokaan kookoshiutaleita. Kakku koristellaan tomusokerilla. Ihanteellinen kahvileipä, tämä on minun suosikkini!"

1 kakku

150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 dl tomusokeria
3 - 4 kypsää banaania
2 isoa kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
ripaus suolaa
75 g pekaanipähkinöitä

Voita ja korppujauhetta vuokaan

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaanit (haarukalla tai sauvasekoittimella) ja sekoita sose taikinaan. Lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen hieman murskatut pekaanipähkinät. Kääntele kuiva-aineseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 - 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi.

- Suorakaiteen muotoisessa vuoassa kakku vaati pidemmän kypsymisajan (40 - 50 min), kuin laakeassa vuoassa paistettuna. Kypsä kakku on mehevän kostea, mutta tikkuun ei jää taikinaa.

- Eskimon paistovuokia ei tarvitse voidella ja jauhottaa.

- Voit käyttää osan pekaanipähkinöistä koristeluun. Painele pähkinät lopuksi taikinan päälle. Jos aiot kumota kakun, laita pähkinät vuoan pohjalle ennen taikinaa.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen, ja kakku on välillä kiva tuonkin mallisena. Kokeilulistalla on tämäkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voin vain lämpimästi suositella kokeilemaan tätä - se on lempikakkuni. Ja mielestäni parasta uunituoreena! Suorakaiteen muotoinen vuoka tuo kivaa vaihtelua. Ostin nuo Eskimon vuoat leivän tekoa varten, mutta nyt on ainakin ensimmäinen vuoka käytetty vähän toisenlaiseen leipään.:)

      Poista
  2. Viileässä oli iso kasa mustuneita banaaneja, vaan jäi ne tänäänkin hyödyntämättä. Jotan herkkua niistä vielä voisi tehdä. Minä teen useinkin kahvikakun pitkulaisessa leipävuoassa, en tosin näissä uutuksisissa, vaan semmosessa vanhassa pinnoitetussa vuoassa.... siitä on niin simppeliä leikata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha pinnoitettu vuoka on kova sana. Meillä pinnoite lähti, vuoka on nykyään ihan muussa käytössä.. Uusi vuoka on hakusessa, pitäisi ostaa.:) Eskimon vuoat ovat käteviä, jos vaikka vieraille leipoo jotain viemisiksi.:) Tummuneista banaaneista teen melkein aina kakkua tai piirakkaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥