maanantai 20. tammikuuta 2014

Kinkku-purjosipulipiirakka


Tein ihan mielettömän herkullista kinkkupiirakkaa Katjan Maistuis varmaan sullekin! -blogista löytyneellä reseptillä. Katja oli tehnyt piirakan irtopohjavuokaan, jolloin piiraasta tuli kauniin korkea. Minä tein piirakan nyt piirasvuokaan. Maku oli juuri sellainen, kuin kinkkupiirakalta voin toivoa. En ole leiponut kinkkupiirakkaa koskaan itse, mutta heti ensimmäisellä yrittämällä löysin näköjään sen täydellisen ohjeen, jota olen kaikki nämä vuodet odottanut! Pohjaan käytin ostamiani Myllärin luomu sämpyläjauhoja, joissa on luomuvehnäjauhoja, luomukaurarouhetta ja luomukaurahiutaleita. Tavallaista ruokakermaa ei kaapista sattunut löytymään enää, mutta käytin Valion kolmen juuston ruokakermaa, se oli hyvä valinta. Tätä piirakkaa teen taatusti vielä monen monta kertaa väli- tai iltapalaksi. Kelpaa tämä vallan mainiosti tarjottavaksi myös juhliin tai illanistujaisiin.

Kinkku-purjosipulipiirakka

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja (Myllärin luomu sämpyläjauhoja)
3 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa

Täyte:
1 pieni sipuli hienonnettuna
pala purjosipulia ohuina siivuina
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 punainen paprika pieninä kuutioina
100 g kinkkusuikaleita
2 dl juustoraastetta
3 dl ruokakermaa (Valio kolmen juuston ruokakermaa)
3 kananmunaa
mustapippurirouhetta
timjamia
suolaa

Kuullota kasvikset kevyesti pannulla pienessä määrässä rasvaa. Nosta pannu syrjään ja anna hetki jäähtyä. Nypi keskenään huoneenlämpöinen voi ja jauhot, joihin on sekoitettu suola. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina irtopohjavuoan leivinpaperilla vuoratulle pohjalle ja hieman reunoille. Sekoita kuullotettujen kasvisten joukkoon kinkkusuikaleet, juustoraaste, ruokakerma ja kananmunat. Mausta seos mustapippurilla, timjamilla ja suolalla. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Kypsennä 200 -asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

8 kommenttia:

  1. Ihania suolaisen piirakan ohjeita ei ole ikinä liikaa! Hyvältä näyttää :D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että tämä reseptini täytti odotukset.:) Kinkkupiirakka on tosi hyvää, ja noilla maustetuilla kermoilla saa makua vielä lisääkin. Sitä voisikin kinkkupiirakan taas leipoa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ohjeesta, piirakka oli onnistunut ja todella herkullinen maultaan.:)

      Poista
  3. on kyllä herkullisen oloinen =P muistaisipa vaan,kun seuraavan kerran tekee mieli jotain suolaista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvä ohje, ja raaka-aineet olivat hyvin perinteiset kinkkupiirakkaa ajatellen. Eipä tarvitse enää parempaa ohjetta etsiä tämän enempää.:)

      Poista
  4. Herkulle näyttää... Kinkkupiiras maistuu meilläkin aina. Meillä sitä tulee tehtyä milloin milläkin oheella... tänäänkin teen jonkinlaisen version illaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä teen valitettavan harvoin suolaisia piirakoita. Tosi hyviä ovat, kinkkupiirakka on sellainen iki-ihana.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥