sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Siken liha-makaronilaatikko


Olen aina ihaillut ja fanittanut Sikke Sumaria. Katsoin kaikki Liv-kanavalta tulleet Siken ruokaohjelmat moneen kertaan. Yksi eniten pitämistäni resepteistä kautta aikojen on ollut Siken maailman paras suklaakakku, joka on nimensä veroinen - usko pois! Monia reseptejä olen kokeillut, läheskään kaikki eivät ole täällä blogissa. Kaikki on ollut niin onnistunutta, että aina ei ole kerennyt ottaa kuvaa. Niin kävi tällä viikolla, kun tein Siken maailman parasta pannukakkua. Tästä liha-makaronilaatikosta kerkesin juuri ja juuri napata kuvan. Tein ruokaa ison satsin kerralla ja se ei mahtunut laakeaan uunivuokaan. Tässä siis liha-makaronilaatikko annosvuokaan tehtynä, se mitä on vielä jäljellä tästä erinomaisesta ruoasta. Maailman paras pannukakku, jota tein tosiaan tällä viikolla sekä tämä liha-makaronilaatikko löytyvät kirjasta Sikke Ruokaa rakkaudella Saarenmaalla. Kiitos kirjasta maailman paras äiti!

Siken liha-makaronilaatikko

1 pussi makaronia (esim. Torino)
oliiviöljyä
500 g sika-nauta jauhelihaa
voita paistamiseen
loraus soijaa
nippu lehtipersiljaa silputtuna
ripaus lipstikkasuolaa

1 keltasipuli silputtuna
2 porkkanaa pienittyinä
1 laatikko herkkusieniä pienittyinä
suolaa, mustapippuria

4 dl vasikkafondia tai lihalientä
1 dl kermaa
1 oksa rosmariinin lehtiä silputtuna

juustoraastetta pinnalle (parmesaani sopii parhaiten)

Keitä makaronit al denteksi suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Jätä odottamaan. Lorauta sekaan hiukan öljyä, etteivät liiskaudu yhteen. Ruskista jauheliha voissa kuumalla pannulla ja mausta soijalla, lehtipersiljalla, pippurilla ja lipstikkasuolalla. Siirrä suureen kulhoon. Kuullota sipulit, porkkanat ja herkkusienet (mieluiten) kaikki erikseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä ne jauhelihaan ja lisää myös keitetyt makaronit. Tarkista maku.
Tee fondista tai kuutiosta liemi ja mausta se rosmariinilla ja kermalla. Kumoa makaroni- jauhelihaseos paistovuokaan ja kaada liemi sekaan. Ripottele juustoraaste päälle ja sekaan. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta kullanruskea ja rapea. Tarjoa itse tehdyn ketsupin kera.

8 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä on :) Minä usein raastan porkkanaa makaronilaatikkoon, se sopii sinne kyllä hyvin ja näin lapsetkin saavat "salaa" porkkanaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru!:) Porkkanaa saa kyllä raasteena helposti ujutettua vaivihkaa ruokiin. Usein laitan sitä myös pastakastikkeisiin.:)

      Poista
  2. oikein herkullisen oloista,herkkusienet ja porkkana on hyvä lisä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä yksi parhaimmista makaronilaatikoista ikinä. Vähän mietitytti aluksi tuo, ettei munamaitoa tule ollenkaan, noh ihan turhaa sitä mietin.. Hyvää ja maukasta oli.:)

      Poista
  3. Kivat ainekset on tässä laatikossa. Porkkanaa tuleekin useimmiten joukkoon raastettua, mutta ei herkkusienetkään hassummalta lisältä kuulosta. Samoin tuota lipstikkasuolaa voisi ensi kerralla mausteeksi ripauttaa, kun sitä on tehtynä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on minustakin.:) Tässä laatikossa oli kaikki kohdallaan - tätä teen ihan varmasti vielä monta kertaa.

      Poista
  4. Mulla odottaa lihaliemipohjainen makaronilaatikko pääsyä kokeiluun....vielä tekemättä. Porkkana- ja sienilisä passaavat hyvin pastavuokaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän emmin laatikkoa tehdessäni, että onko makua tarpeeksi. Se oli ihan turhaa, sillä laatikko oli maukkaimpia koskaa syömiäni. Oikein maittavaa, liemi ja rosmariini tekivät vahvan maun.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥