torstai 13. helmikuuta 2014

Banaanipannari


Tummuneista banaaneista voi tehdä kakkuja tai smoothieita. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa banaania pannukakkuun. Reseptin löysin Hella & houkutus -blogista.

Pannari maistuu aina!

Banaanipannari

2 kananmunaa
6 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 mustunutta banaania
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

pari nokaretta voita

Muussaa banaanit haarukalla. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada puolet maidosta joukkoon ja lisää jauhot kevyesti vatkaten. Lisää loppu maito, muussatut banaanit, sokeri, suola, leivinjauhe sekä kardemumma. Sekoita hyvin. Anna pannaritaikinan vetätyä rauhassa puolisen tuntia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Heitä uunivuoan pohjalle pari nokaretta voita ja laita vuoka uuniin. Odota, kunnes voi on kokonaan sulanut ja alkaa hieman kuplia. Ota vuoka uunista ja kaada taikina vuokaan. Paista pannaria uunissa 25-30 minuuttia.

- Maustoin pannarin vaniljasokerilla ja jätin kardemumman pois.

4 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaakin hyvältä! Vaihtelua tavalliseen pannariin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tämä on mukavaa vaihtelua.:) Tummuneet banaanit kannattaa hyödyntää. Suosittelen kokeilemaan myös omenapannukakkua, ohje löytyy blogistani!

      Poista
  2. Banaanilettuja olen joskus paistanut, muttei ole tullut mieleen laittaa pannariin banaania. Sopii varmasti oikein hyvin. Aina ei mustuneista banaaneista viitsi alkaa kakkuakaan leipomaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää pannaria tuli banaaniversiostakin. Vaihtelun vuoksi suosittelen kokeilemaan.:) Banaaninystävän herkku.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥