maanantai 10. helmikuuta 2014

Italiansalaatti


Italiansalaattia on jo kauan pitänyt tehdä. Viime kerrasta onkin tosi pitkä aika. Itsetehty Italiansalaatti on oikein maukasta, voittaa kyllä kaupan valmisversiot mennen tullen. Vähän tekemistähän näissä salaateissa aina on, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. En turhaa ruvennut mitään ohjetta itse laatimaan, sillä löysin ihan oman näköiseni ohjeen Maistuis varmaan sullekin! -blogista, tosin sehän ei mikään yllätys ole, Katjan reseptit kun ovat aina minun näköisiäni! Tämä salaattihan olisi myös aivan täydellistä eväsretkelle. Monilla kun varmaan tulevilla hiihtolomaviikoilla ulkoilu ja eväiden syönti luonnossa on aikeena. Toivottavasti tuo sää nyt vaan tuosta vähän paranisi, niin saisi heittää rinkan selkään ja lähteä nuotiopaikalle.

Italiansalaatti

250 g spagettia
1 - 2 porkkanaa 
pala palvikinkkua kuutioituna
1 omena kuutioituna
1 dl pakasteherneitä sulatettuna
1 dl suolakurkkuja kuutioituna

Kastike:
1 prk ranskankermaa (käytin kevyesti vatkattua kuohukermaa)
1 dl majoneesia
1 rkl Dijon -kokojyväsinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Paloittele spagetti ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta valmis spagetti siivilässä ja huuhtele ja jäähdytä hyvin kylmällä vedellä. Keitä porkkanat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi porkkanat spagetin joukkoon. Lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja lisää salaatin joukkoon. Sekoita ainekset tasaisesti yhteen ja anna salaatin maustua viileässä ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Näyttää tosi ihanalta! pitäisi ehdottomasti kokeilla tuota itsekin! :)
    Katjalla on kyllä ihania ohjeita, niin kuin sinullakin :) Rakastan punajuuri-aura-laatikkoa ja äiti tekee sitä usein. Itse tein sitä jouluna sun ohjeella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kokeile ihmeessä! Tykkään siitä laatikosta myös tosi paljon.:) Punajuuri ja Aura ovat mahtava makupari.:)

      Poista
  2. Puolin ja toisin näitä reseptejä tulee aina kokeiltua, ja aika samanlainen makuhan meillä tuntuu olevan.:) Joku ruokaisa salaatti maistuisi tänäänkin, vaikka eilen juuri syötiin kanasalaattia. Nyhtöpossun kanssa vain pitää jotain kehitellä, kun possua tuli eilen laitettua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanasalaattisi näytti niin herkulliselta Instagramissa! Minä taidan tehdä sitä tänään vähän samaan tapaan.:) Nyhtöpossu edelleen kokeilematta, olen varmaan viimeinen ruokabloggaaja joka sen saa toteutettua! Heh, se on varmaan ihanaa, mutta myös aikaavievää, ja olen malttamaton ihminen.:D Viimeistään kesällä on pakko ottaa aikaa asialle.

      Poista
  3. herkullisen näköistä,tykkään todella paljon,mutta aina se vaan jää tuohon Joulun tienoille italianasalaatin teko(perinne lapsuudenkodista)vaikka miksei sitä muulloinkin voisi tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole tehty edes jouluksi. Se on kyllä vähän sääli, sillä onhan tämä maistuvaa, perinteistä salaattia.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥