lauantai 1. helmikuuta 2014

Mansikka-appelsiinihillo

DanSukkerin-blogihaasteen toisen osan teemana ovat Hillot, chutneyt ja lisukkeet. Sillä laskiaiskausi on käsillä, päätin tehdä laskiaispullia varten sitrushedelmillä maustettua mansikkahilloa, DanSukker Hillosokeria käyttäen. Ennen laskiaista taidetaan hilloa syödä lettujen kera.

DanSukker Hillosokeri on minulle erittäin tuttu tuote, sillä äitini teki kaikki hillot itse, kun olimme veljeni kanssa vielä lapsia. Äitini ansiosta teenkin mielelläni hilloa myös itse. Se on helppoa!




Mansikka-appelsiinihillo

Ainekset
500 g (1 l) mansikoita
2 isoa appelsiinia (noin 4 dl)
yhden pestyn sitruunan kuori raastettuna
(1–2 rkl vettä )
n. 350 g Dansukker Hillosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria 

Laita mansikat ja sitruunan kuoriraaste kattilaan. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Jos käytät tuoreita marjoja, lisää joukkoon vesi. Kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto. Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Laita hillo kuumennettuun purkkiin ja sulje hyvin. Säilytä hillo mielellään viileässä.

Huom! Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.



Tarjoa hillo esim. laskiaispullien tai kääretortun täytteenä. Lettujen tai skonssien kanssakin tämä hillo toimisi mainiosti.

Hillosta tuli koostumukseltaan juuri oikeanlaista. Sitrushedelmät antoivat ihanan kirpakan maun hillolle. Tästä tuli raikasta ja ihanan makuista. Tuli aivan kesä keskelle talvea tätä maistellessa.


Yhteistyössä DanSukker

4 kommenttia:

  1. kuullostaa hyvältä,olisi tällä saralla vielä(kin)oppimista,en ole hilloja juuri keitellyt ja jos jotain pientä olen kokeillut,niin ihan tavallisen sokerin avulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on paljon opittavaa hillojen tekemisen suhteen. Onneksi se on ihan oikeasti helppoa, varsinkin kun lukee hillon valmistamisesta DanSukkerin nettisivuilta!:)

      Poista
  2. Ihana makuyhdistelmä, ja hillo paljon paremman näköistä kuin kaupan hillot. Osasta valmishilloista saa marjoja hakemalla hakea, mutta tuossa niitä riittää, ja niin mansikkahillossa kuuluukin olla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä itsetehty on aina itsetehty! Sen huomaa tosiaan hillon ulkonäöstäkin, on marjaa aivan eri tavalla, eikä ole sellaista tasaista mössöä. Tosin onhan kaupan hilloissakin eroja, jotkut hillot ovat yllättävän hyviä ja vastaavat melkein kotona tehtyä.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥