lauantai 22. helmikuuta 2014

Paholaisen hillo


Paholaisen hillo on ihanaa! Lomalla keittelin sitä ensimmäistä kertaa, ja kyllä ihastuin ikihyviksi. Hilloa kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi, mikäli säilytyspaikka vain löytyy. Tämä tuntuu sopivan vähän ruoan kuin ruoan kanssa. Meillä hilloa tarjottiin hampurilaisten välissä, ensi kerralla ajattelin yhdistää sen lohen kanssa. Voi kun olisi jo kesä, ja saisi grilliruoan kanssa syödä paholaisen hilloa. Resepti on DanSukkerin.

Paholaisen hillo
(tulinen tomaattihillo)

Ainekset
800 g tomaatteja tai
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. 

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. 

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa. 

Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.

4 kommenttia:

  1. Paholaisenhillo on todella hyvää. Teen myös sitä aina Dansukkerin ohjeella. Ja reilun määrän kerralla, koska säilyy hyvin maakellarissa iät ja ajat.:) Lahjaksikin usein olen paholaisenhilloa keitellyt, ja yleensä sitä toivotaan lisää.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä teen taatusti lisää, isomman satsin. Lahjaksi minäkin suunnittelin tätä antavani. Aivan ihanaa... Ja sopii niin moneen!:) DanSukkerilla on hyvät ohjeet.

      Poista
  2. Minä en ole koskaan tehnyt itse, mutta olen kylläkin saanut kyläpaikasta kyseistä herkkua mukaani useammankin kerran. Pitääpä tokeentua ja tehdä minunkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä. Minä ainakin tulen tekemään vielä monta kertaa.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥