lauantai 15. maaliskuuta 2014

Amerikkalainen juustokakku


Pitkäaikaisen leivontaharrastukseni alusta saakka olen aina pitänyt erityisen paljon kahvikakkujen ja makeiden piiraiden leipomisesta. Suurin heikkouteni on kuitenkin hyvä juustokakku. Erilaisia juustokakkuja on hauska tehdä, niitä löytyykin blogista useita Juusto- ja hyydykekakut -kategoriasta. Tällä kertaa kokeilin Pirkka-lehdestä löytynyttä ohjetta. Kakusta tulikin tosi hyvää ja raikasta ja se sai paljon kiitosta naistenpäivänä. Vaniljainen juustotäyte maustetaan sitruunalla. Pohja maistuu ihanasti kanelille. Valio Viola vaniljatuorejuusto on odotettu uutuus!

Kumpaan kategoriaan sinä kuulut? Paistettu vai hyydytetty?



Amerikkalainen juustokakku
16 annosta

Pohja
150 g meijerivoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia

Täyte
2 rs (à 200 g) Valio Viola vaniljatuorejuustoa
1 prk (200 g)  kevytkermaviiliä
1 dl kevytkermaa
4 kananmunaa
2 rkl sitruunanmehua
2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.

Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysä täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla. Tarjoa esimerkiksi marjakastikkeen tai passionhedelmien kanssa.


Muutama Mustikkasuun suosikki:

14 kommenttia:

  1. Juustokakut on myös mun herkkulistan kärkipäässä :-) En osaa päättää tykkäänkö enemmän hyydytetyistä vai paistetuista.. se menee vähän vaihtelevasti. Mutta nyt mun alkoi tehdä mieli paistettua juustokakkua, pitäisköhän tehdä sellainen tänään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakkuja on oikeastaan aika helppo tehdä. Lisäksi ne ovat aina juhlavia ja sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Olen kanssasi samoilla linjoilla, tykkään molemmista!:)

      Poista
  2. Ihanan keväinen, tulee ihan pääsiäisfiilis :D Varmasti myös herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ihanan keväinen sää on saanut pääsiäisfiiliksen aikaan! Kyllä oli hyvää.:)

      Poista
  3. kaunis kakku,nami...muistan kuinka ihastuin näihin paistettaviin kakkuihin,suunilleen kolmisen vuotta sitten :) pitäisi varmaan tehdä uudestaan,jotta saisi kadonneen kuvan tilalle uuden ;) eipä kovin usein tule tehtyä tätä herkkua kuitenkaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein ei tule paistettuja juustokakkuja tehtyä, sillä eivät ole mistään kevyimmästä päästä.;) Silloin tällöin nautittuna aivan ihanaa!

      Poista
  4. Minullekin maistuu kummatkin, sekä paistettu että hyydytetty. Hyydytettyjä on tullut enemmän tehtyjä ja taas isäntä vihjas että voisin tehdä jotakin hyydytettyä suklaakakkua.
    Itsellä on kylläkin to-do -listalla yksi paistettu, pääsiäiseenkin sopiva juustokakku.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikalailla samoilla linjoilla tuntuvat ihmiset olevan! Sinun blogistasi löytyykin aivan ihania juustokakkuja! Sitruunainen daim-juustokakku oli huippuhyvää!:)

      Poista
  5. Ihanan näköinen! Ja kuulostaakin hyvältä. Minäkin tykkään molemmista, en oikein osaa valita kumpi on mieluisampi. Useammin tulee tehtyä hyydytettyjä, kun ovat niin nopeatekoisia. Seuraavaksi voisin kyllä tehdä paistettua. Näyttää niin huiman hyvältä tuo tuossa kuvassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyydytettyjä kakkuja minäkin teen useammin. Varsinkin kesällä ovat ihania, kun ei tarvitse uunin kanssa pelata. Kiitos, tämä kakku oli oikein hyvää.:)

      Poista
  6. Minullehan kelpaa tietenkin sekä paistettu että hyydytetty. Useimmin tulee tehtyä hyydytettyjä, koska on niin kätevää, kun ei tarvita uunia, mutta paistetut on yhtä hyviä. Tällainen olisi taas pääsiäiseksi juuri sopiva.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä!:) Kyllä, tämä sopisi erinomaisesti pääsiäisen kahvipöytään, vähän sitä silmällä pitäen koristelin kakun pirteästi hedelmillä.;) Pari paistettavaa juustokakkua olisi omalla kokeilulistallani, ja samoten muutama hyydytetty kakku. Kyllä ne ovat vaan hyviä, ja aina muodissa.:)

      Poista
  7. Tämä on aivan ihana ohje Pirkalta! Yksi lempijuustokakustani :) Olet myös saanut kakun koristeltua kauniisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Hyvä ohje on. Ei ollenkaan liian raskas juustokakku.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥