lauantai 22. maaliskuuta 2014

Maailman paras pannukakku


Tämä pannukakku kulkee Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella Saarenmaalla -kirjassa nimellä Maailman paras pannukakku. Mikä siitä sitten tekee parhaan? No, kokeile itse, ja päätä mitä olet mieltä.

Itse olen nyt tällä reseptillä tehnyt pannukakkua muutaman kerran ja kyllä on aina kaikille maistunut ja onpahan pannukakkua kehuttu myös nimensä veroiseksi.

Suolamäärä ohjeessa on minulle aivan liian suuri (1 ½ tl suolaa / nestettä 7 ½ dl) , usein laitan vain ½ tl (voissakin on suolaa). Sokerin määrä (0,75 dl) on ollut mielestäni ihan ok. Usein lisään myös pannukakkuun 1 tl vaniljasokeria. Tällä kertaa käytin hieman vanhemman kahvikerman (2 dl) pannukakkuun ja se nyt viimeistään teki pannukakusta niin hyvää.

Maailman paras pannukakku

7,5 dl maitoa (saa olla rasvaista, punaista)
3 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
3 kpl kananmunia
0,75 dl Dansukker taloussokeria
1,5 tl suolaa
75 g sulatettua voita

Vatkaa munien rakenne rikki. Mittaa muut aineet joukkoon ja sekoita. Anna taikinan turvota 10 min. Kaada turvonnut taikina voidellulle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 30 min.

Vinkki: Rasvan voi jättää pois tai määrää vähentää jos haluaa. Taikinaa voi maustaa vaniljasokerilla tai kardemummalla. Osan nesteestä voi aina korvata piimällä, viilillä, kermalla ja puuron loput voi sekoittaa joukkoon.

19 kommenttia:

  1. Pannukakkua ei olekaan tullut tehtyä taas hetkeen :) Toi suolamäärä kuulostaa kieltämättä aika suurelta, mut vois kyllä muuten kokeilla joku päivä tehdä tällä ohjeella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannukakkua täytyy saada säännöllisin väliajoin!:) Hieman hämmästyin ensimmäisellä kerralla tuota suolan määrää, mutta jollekin se saattaa olla ihan kohdillaan, makuasioitahan nämä ovat.

      Poista
  2. Niin hyvän näköstä. Ei olekkaan kauan kun tehin pannaria viimeksi :) Nyt olen tekemässä Tarte tatin, saa nähdä mitä siitä tulee :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti.:) Ooo, Tarte Tatin on ihanaa. Täytyypä tulla urkkimaan tulosta blogiisi, jos sieltä jo löytyisi tuo herkku.;)

      Poista
  3. Ihana herkku! Vaniljasokeri antaa kivasti makua pannukakulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta, vaniljasokerista onkin tullut ihan ehdoton juttu minulle.

      Poista
  4. Bongasin joskus telkkarissa ohjelmaan, missä Sike itse teki tätä ja keiti marjahilloa pannukakun paistoaikana. Kirjoitin ohjen ylös, eikä enää koskaan tullut tehtyä pannukakkua toisella ohjeella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, samaa ohjelmaa olen minäkin katsonut. Tuo helppo hillo-ohje löytyy myös tästä samasta kirjasta, josta pannukakun ohje on poimittu. On kyllä hyvä ohje, en minäkään muuta enää käytä!

      Poista
  5. Minä taas pidän suolaisesta pannukakusta, ilman sokeria taikinassa. Ja makeaa mansikkahilloa ja kermavaahtoa kaveriksi, nam!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pannari-/lettutaikinaa ilman suolaa voisikaan kuvitella, mutta tuo määrä on meikäläiselle jo liikaa. Sokeri pannarissa on aivan uusi juttu minullekin, äitini kun on aina tehnyt ilman sokeria kaikki lettutaikinat yms!:)

      Poista
  6. Pannukakkua nami =P näyttää hyvältä

    VastaaPoista
  7. Jopa minulle tuo suolamäärä olis liikaa...pysyttelen siinä 1 tl jos nestettä on 7-8 dl. Sokerimäärä meillä max ½ dl...vaan nämähän ovat todellakin makuasioita. Vaniljasokeria lisään minäkin aika usein... herkulle näyttää, maut voi jokainen fiksata mieleisekseen. Mulla olis nyt hirveä vohveleiden mieliteko, vaan varpisti en rupea tekemään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paras on jokaisen vaan kokeiltava, ja valittava itselleen parhaat suhteet suolan ja sokerin suhteen. Ohjeita on niin monta kuin on tekijääkin. Vaniljasokeri antaa kivan maun.

      Poista
  8. Täytyisi pitää taas pannaripäivä pitkästä aikaa. Hyvältä näyttää!:) Meillä ei suolassa pihistellä, mutta ei litran pannaritaikinaan kuitenkaan tule teelusikallista enempää laitettua, ja tuo ohjeen taikina on vielä vähän pienempi. Voikin lisää suolaisuutta. Mutta suolan ja sokerin määrätkin on useimmiten makuasioita. Sen vuoksi omiin ohjeisiini koitan aina suola- ja sokerimäärät laittaa noin mittoina, että ihmiset ymmärtäisivät laittaa niitä oman mielensä mukaan. Äkkiä tulee kuitenkin kommentointia joko liiasta tai vähäisestä suolaisuudesta tai makeudesta...;)

    Kiva ja raikas ilme blogissasi nyt. Hieno uusi banneri.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannaria tulee tehtyä aika usein helppoutensa takia. Se vaan sopii aina ja kaikkeen. Tulee tehtyä joskus myös suolaisia pannareita. Makuasioitahan nämä ovat. Äiti on laittanut varmaan sen teelusikallisen litran taikinaan. Sokeria äiti ei ole koskaan pannariin laittanut, makeus on sitten tullut lisäkkeistä. Kyllä tämä pannari aikamoista herkkua on, mutta tykkään hieman tavallisemmastakin ihan samalla tavalla. Olen oikea lettu- & pannarifani. Muurikkalettuja en ole päässyt valitettavasti paistamaan vuosiin, ja se on sellainen vääryys joka täytyy korjata tulevina vuosina.:)

      Kiitos! Tykkään itsekin tästä ulkoasusta ja uudesta bannerista. Toivon sen olevan selkeä ja raikas.:)

      Poista
  9. Minä en yleensä laita pannariin sokeria enkä edes voitakaan, joten pystyn kuvittelemaan, miten herkkua tuo on :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ennen laittanut.. Äiti teki ja tekee edelleen tällaista riisuttua versiota ja kyllä sekin maistuu hyvältä. Tavallista, mutta maistuvaa.

      Poista
  10. Laitoin puolet piimää, puolet täysmaitoo, 1tl suolaa, tietenkin kardemummaa & vaniljasokerii, nam! Tuli tosi kaunis pannari tällä ohjeella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥