sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Mansikkarahkakakku


Blogipäivitykset laahaavat taas hieman perässä, sillä tässä tulee vasta Ystävänpäiväksi leivottu mansikkarahkakakku. Tämä olisi ollut hyvä valinta myös eiliselle naistenpäivälle ja eihän äitienpäiväänkään enää niin pitkä aika ole... Alkuperäiseen Valion reseptiin on käytetty tuoreita mansikoita sekä täytteeseen, että kakun pinnalle. Minä tein mansikkasoseesta kiilteen kakun päälle. Tuo kiille hieman valui, kun kakku oli ollut hetken pöydässä, mutta makuun se ei vaikuttanut.

Mansikkarahkakakku

Pohja
1  pak  (175 g) Domino-keksejä,  esim. mansikka, original tai minttu
50  g Valio voita

Täyte
4  liivatelehteä
2 dl Valio kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa makea mansikka
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(3 dl tuoreita mansikoita pieninä lohkoina)

Kiille
1 dl Bonne mansikkasosetta
½ dl hyytelösokeria


Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.

Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit. Lisää halutessasi joukkoon pieniksi lohkoiksi leikattuja mansikoita. Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavaan päivään. Koristele pelkillä tuoreilla mansikoilla tai valmista niiden päälle kiille.

- Tein mansikkasoseesta kiilteen kakun päälle, sillä tuoreita kotimaisia mansikoita ei ole vielä saatavilla. 

Kuumenna mansikkasose kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä hetki välillä hiljaa sekoittaen. Kaada varoen täysin hyytyneen kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä kunnolla jääkaapissa. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Viimeistele yrttilehdillä ja suklaalastuilla.

- Jos haluat kakusta laktoosittoman, korvaa Dominot laktoosittomilla kekseillä (esim. LU Bastogne), Valion laktoosittomalla voilla ja laktoosittomalla kermalla.

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Ihanan mansikkainen.

    VastaaPoista
  2. Hyvä yhdistelmä, Dominot ja mansikat. Voin tuntea maun suussa ihan vain mielikuvitusta käyttämällä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin on. Kesällä teen uudestaan, ja koristelen kotimaisilla mansikoilla.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥