perjantai 25. huhtikuuta 2014

Arabialainen maustekakku kuorrutteella


Pääsiäiseksi leivoin myös kahvikakkua. Tähän asti olen tehnyt hyvin erilaista Arabialaista maustekakkua, johon ei tule kuorrutusta. Leivoimme kakkuja usein koulussa joulumyyjäisiin tms. Tässä Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogin ohjeessa kakkuun tehdään taivaallinen kuorrute.


Arabialainen maustekakku kuorrutteella

(1 kookas kakku 2 l:n vuokaan)

200 g leivontamargariinia tai voita
250 g sokeria
3 Kieku leivontamunaa
2 dl kermamaitoa 
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl muskottia
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
(1 dl jauhettuja manteleita)

Arabialaisen maustekakun kuorrutus:

50 g rasvaa
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia

Koristeluun nonparelleja tms.


Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (= vaaleaa, kuohkeaa ja löysää).

Lisää 2 munaa, puolet nesteestä sekä keskenään sekoitetuista kuivista aineksista muna-sokerivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi voimakkaalla nopeudella. Lisää loput ainekset ja pyöräytä taas tasaiseksi taikinaksi. Tarkista esim. nuolijalla sekoittaen, että taikina on tasaista.

Paista kakku kypsäksi voidellussa (jauhotetussa) isossa kakkuvuoassa n.160-170 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä n. 5 min ja kumoa kakku sitten jäähtymään tasaiselle alustalle/ritilälle.

Kuorrutuksen valmistaminen: Vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi niin että kuorrutus on lastalla/veitsellä helposti levitettävää kakun pinnalle.

Levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle (lopuksi aivan kakun päälle, jotta koristeet tarttuvat) ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai strösseleillä tms. Anna kakun kuorrutuksen jähmettyä rauhassa.

Muista säilyttää kakku kylmässä.
Kakun voi pakastaa kuorrutettuna.


Käytin kakkuun jälleen Kieku-leivontamunia, jotka vaahtoutuvat tavallisia kananmunia paremmin. Kiekun leivontamunat ovat kotimaisia, varsinaissuomalaisia vapaan kanan munia. Kiekun leivontamunia saa Prismoista kautta maan sekä muista hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Tiesitkö;

1 Kieku-leivontamuna sisältää
  • 68 % pehmeää (tyydyttymätöntä) rasvaa
  • optimaalisen suhteen omega-6:sta ja omega-3:sta (alle 4:1)
  • 23 % päivän omega-3:n tarpeesta
  • 30 % päivän  D-vitamiinin tarpeesta

4 kommenttia:

  1. Tätäkin kakkua on pitänyt itse tehdä iät ja ajat. En edes muista, koska viimeksi olisin jossain tätä syönyt. Tehtävälista vain on ihan liian pitkä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tämä kuorrutettu versio oli aivan uusi juttu. Tämä on kyllä tosi ihana kakku, todella maut kohdillaan! Kaneli maistuu ihanasti.:)

      Poista
  2. Tää kakku on niin ihanaa! ♥ Kiitos paljon vielä reseptistä! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥