sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Rommilla maustettu gluteeniton ja maidoton porkkanakakku


Porkkanakakku on aina ollut yksi suosikkileivonnaisistani. Olen kokeillut monia ohjeita, ja kokeilen sen suhteen aina mielelläni jotain uutta. Tämä ohje poikkeaa eniten aikaisemmin kokeilemistani ohjeista, kakun erikoisuus on rommirusinat, jotka tekevät kakusta erityisen mehevän. Se on myös gluteeniton ja maidoton, joten se sopii monille erityisruokavaliotakin noudattaville. Reseptin löysin Appelsiineja ja Hunajaa -blogista. Kakussa on tosi ihanat ainekset ja se sopii minusta hienosti kevääseen. Sain ohjeella kaksi pienempää kakkua. Toisen kakuista vien tuliaisiksi.

Rommilla maustettu gluteeniton ja maidoton porkkanakakku
(20 cm kakkuvuoka)

350 gr hienoksi raastettua porkkanaa
3 kananmunaa
150 gr (ruoko)sokeria
125 ml oliiviöljyä
50 gr Maizenaa
200 gr hienoksi jauhettua mantelia
5 gr (1 tl)  leivinjauhetta
30 gr murskattuja saksanpähkinöitä 
75 gr rusinoita
3 rkl rommia
2 ½ tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä  
hieman raastettua muskottipähkinää

Aloita kakun valmistus jo edellisenä päivänä: laita rusinat likoamaan rommiin yön yli. Vispaa kananmunat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää öljy astettain hyvin sekoittaen. Lisää kaikki kuivat ainekset (saksanpähkinöitä lukuunottamatta) hiljalleen sekoittaen. Lisää porkkanaraaste, rusinat + rommi sekä saksanpähkinät, ja sekoita kunnes seos on tasaista. 

Öljyä kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua noin 35 minuuttia 170 asteessa, kunnes kakkuun työnnetty tikku tulee kuivana ulos. Anna jäähtyä kunnolla ja kumoa vuoasta lautaselle. Kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa ja ottaa esille ennen tarjoilua.

8 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä:) ja sinun on ihan ehjä;minä kun en malttanut odotella jäähtymistä;D

    VastaaPoista
  2. Tosi mehevän näkönen kakku. Kauniisti esillä ♥

    VastaaPoista
  3. Sinulle on haaste blogissani http://pienikeittiopariisissa.blogspot.fr/2014/04/haaste.html
    Mukavaa kevättä! :)

    VastaaPoista
  4. Voihan, sanonko mikä? Kirjoitin tähän pitkät litaniat ja julkaisun sijaan painoin kirjaudu ulos. Kaikki teksti katosi sitten sinne.:( En nyt jaksa enää kaikkea uudelleen kirjoittaa. Mutta tiivistettynä, tämä porkkanakakku oli tosi hyvää, ja kiirettä pitää eikä ole oikein ehtinyt muiden blogeissa kiertämään. Puutöitä tehty niin, että on jo selkä kipeänä, ja huomenna aloitetaan kaivuut. Kuusien kannot pois ja pari muuta kaivuuhommaa. Sen jälkeen maan tasoitukset ja uusien istutusten suunnittelu ja tekeminen. Eli ei paljon taaskaan ehdi netissä olemaan. Instagramissa sentään ainakin iltaisin, kun onnistuu hyvin sohvaltakin.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tuon tunteen, tosi ikävää.. Minäkin olen onnistunut joskus painamaan väärää nappia / tai tuntemattomasta syystä kommentti on hävinnyt jonnekin. Näinhän käy juuri aina silloin, kun on kirjoittanut pitkät pätkät tekstiä.

      Kiirettä on tosiaan pitänyt täälläkin suunnalla. Lisäksi allergiaoireiden takia voimat ovat olleet sen verran vähissä, etten ole jaksanut leipoa, saatikka kuvailla yhtään mitään. Teillä on kevät pihatöiden takia todella kiireistä aikaa. Minulla on ollut niin pitkä blogihiljaisuus, että ihan hävettää. Ilman Instagramia, kaikki varmasti luulisivat minun jo lopettaneen koko touhun.:D

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥