sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Raparperipiirakka kauramuruseoksella (pellillinen)


Tarun Taikakakut-blogissa on useaan otteeseen esiintynyt hyvä peruspiirakkaohje monin eri versioin, jota olen halunnut kokeilla. Taru on saanut tuon korkean ja kuohkean piirakkapohjan ohjeen äidiltään. Piirakkaan käy mikä tahansa haluamasi marja/hedelmä. Voit tehdä päälle rahkasta tai kermaviilistä täytteen, tai kauraisen muruseoksen, kuten tässä Tarun omenapiirakassa. Muruseoksen ohje on alunperin löydetty Suklaapossun blogista, jossa se tulee omenamuffinien päälle. Pelkkä kaneli + sokeri sopii myös omenalohkojen tai raparperipalojen kanssa. Tein piirakkaa lauantaina, ja vein osan piirakasta porukoille ja tänään äiti soitti, että tätä uskomattoman kuohkeaa ja ihanaa piirakkaa juuri muruseoksella on sitten tilattu äitienpäiväksi ensi sunnuntaille.

Pellillinen piirakkaa    

Käytä syvää peltiä, piirakka on paksu.

4 munaa
4 dl sokeria


  • 1. Vatkataan vaahdoksi


2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 dl juoksevaa margariinia tai 200g sulatettua voita tai margariinia


  • 2. Yhdistetään


7 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta


  • 3. Yhdistetään


Lisää kuivia aineita ja nesteitä vuorotellen muna-sokerivaahtoon hitaimmalla nopeudella vatkaten. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Laita päälle haluamiasi marjoja tai hedelmiä.

Voit paistaa piirakan näinkin, mutta halutessasi voit laittaa päälle myös;

Täyte kermaviilistä tai rahkasta:
2 prk kermaviiliä tai 2 prk maitorahkaa
2 munaa
½-1 dl sokeria

Sekoitetaan keskenään ja lusikoidaan piirakan päälle.

Tai kauramuruseos: 
100 g voita sulatettuna
1,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita tai muita hiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

Sulata voi kattilassa ja sekoita kaikki ainekset joukkoon. Ripottele omenalohkojen (tai raparperipalojen) päälle.


Paista keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Jos laitat rahkaa tai kermaviiliä paista piirakkaa 35 minuuttia.

20 kommenttia:

  1. Ihanaa, että ohjeesta oli iloa teillekin! Ohje on ilokseni ollut todella suosittu :D
    Mainittakoon heti, että tuo ihana kauramuru-ohje on Suklaapossun :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi hyvän ohjeen jakamisesta. Mietin jo, mihin kaikkeen tuota pohjaa tuleekaan jatkossa käytettyä. Raparperipiirakkaa teen taas pian, mutta marjaversio + rahka/kermaviili houkuttelee seuraavana kokeilulistalla. Linkitin vielä Suklaapossunkin tuohon tekstiini, sillä kauramuruseoksen kunnia kuuluu tosiaan hänelle.:)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapas herkulliselta! Täytyy ottaa ohje talteen ja kokeilla jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää peruspiirakkaa, pohja on korkea ja kuohkea. Suosittelen kokeilemaan.:)

      Poista
  4. Kun raparperit tulevat, sopii tämä mehukas piirakka ja murutäyte erinomaisesti. Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka on pahaimmillaan seuraavana päivänä, mehustuttuaan yön yli. Oikein hyvää piirakkaa.

      Poista
  5. Namskis....hyvää on. Todettu jo moneen kertaan.

    VastaaPoista
  6. Nam, herkullisen näköisiä paloja! Tuo samainen Tarun piirakkapohja on jo kauan ollut kokeilulistaltani odottamassa vuoroaan. Kesällä sitten viimeistään, kun marjakausi taas alkaa. Tuo kauramuru tuo mieleeni aivan ihanan omenakaurapaistoksen, kiva että se maistui myös teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi parhaimpia piirakkapohjia, joita olen kokeillut. Kuohkea, ja todella korkea. Kauramuru on ihanaa, kyllä maistui!:) Kiitos!

      Poista
  7. Murupiirakat on ihania, ja tämä vaikuttaa tosi hyvältä. Pitää kokeilla, kunhan raparperit tuolta maasta kunnolla ponkaisevat kasvuun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tiedän, että tästä tykkäätte ihan varmasti.:) Ihana kauramuru kruunaa tämän piiraan.:) Omenoista kannattaa syksyllä tehdä myös.;)

      Poista
  8. pitää kyllä lisätä kokeilulistalle,herkullisen näköistä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa kokeilla! Minä olen tehnyt jo pariin otteeseen raparperipiirakkaa tänä keväänä juuri tällä reseptillä. Aina yhtä hyvää, ja kaikki ovat kehuneet.:)

      Poista
  9. Ihanaa herkku-piirakkaa, nams!
    Raparperi on jo kovassa kasvussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tämä todella on!;)
      Raparperiaikaa on jo odotettu.:)

      Poista
  10. Oih nam! Tästä tulikin mieleen, että pakkasessa on edelleen yksi pieni pussi raparperia. Täytyykin käyttää se pian johonkin herkkuleivonnaiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperia kannattaakin pakastimeen laittaa, jos sitä puutarhassa paljon on tarjolla. Kiva leipoa talvellakin.:)

      Poista
  11. Ihanan namilta kuulostaa tuo piirakkasi:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥