Ihanaa ja aurinkoista kesän alkua kaikille!
Tämä juustokakku oli kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan täydellinen. Siis kertakaikkiaan paras juustokakku, jota olen koskaan maistanut!
Yhteishyvä kesäkuu 2014Amerikkalainen juustokakku
12 annosta
200 g Digestivekeksejä
100 g margariinia
Täyte
600 g (3 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g (1 prk) ranskankermaa
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
Murskaa keksit. Sulata rasva. Sekoita rasva ja keksit tasaiseksi taikinaksi.
Aseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjan väliin. Taputtele taikina pohjalle ja hieman reunoille. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja perunajauhot tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää sitruunamehu. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Ota kakku jäähtymään. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä viileässä vähintään muutaman tunnin ennen vuoasta irrottamista.
Oijoi nam! Tämä perinteinen juustokakku on kyllä aivan superhyvää, ihanan herkulliset kuvat :) Mun on kyllä ihan pakko tehdä tätä kans joku päivä ja juurikin tuoreiden marjojen kera :)
VastaaPoistaKaikenlaisia versioita on tullut kokeiltua, mutta kyllä tämä oli vaan paras kaikista! Kesällä tuoreista marjoista täytyy ottaa kaikki irti. :)
PoistaAjattelin myös samaista reseptiä kokeilla :)
VastaaPoistaTodellakin kannattaa kokeilla, ihana koostumus ja kaikki tasapainossa makujen suhteen.:)
PoistaMyös tämä ohje laitettiin jemmaan meilläkin. Ihanalle näyttää, nam!
VastaaPoistaKiva kuulla, mielelläni kuulen mitä tykkäätte. Meille tämä osui ja upposi!:)
PoistaJuustokakkuja olen joskus kokeillut nimenomaan yhteishyvän ohjeella,tykättiin.Tämmöistä keksipohjaista voisin kokeilla myös :)
VastaaPoistaYhteishyvän ohjeet ovat olleet aina mielestäni toimivia, mutta tämä juustokakku oli jo yliveto.:)
PoistaKauniit kuvat!:) Juustokakut on ihania. Keksipohjaisena en olekaan koskaan tällaista uunissa kypsennettävää juustokakkua tehnyt. Aina ollut joku murotaikinapohja, joka sekin on kyllä hyvä. Ensi kerralla kokeilen tällaista, jos vain muistan. Perusjuustokakkuun saa kivasti vaihtelua eri lisukkeilla.:)
VastaaPoistaKiitos, joskus jaksaa panostaa.:) Juustokakkuihin ei kyllästy ikinä. Useimmiten tulee tehtyä murotaikinapohja, mutta kahdesti olen nyt tehnyt keksipohjan paistettavaan juustokakkuun. On kyllä tosi hyvä tämäkin!:)
Poista