sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Amerikkalainen juustokakku


Ihanaa ja aurinkoista kesän alkua kaikille!


Tämä juustokakku oli kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan täydellinen. Siis kertakaikkiaan paras juustokakku, jota olen koskaan maistanut!



Yhteishyvä kesäkuu 2014

Amerikkalainen juustokakku
12 annosta

200 g Digestivekeksejä
100 g margariinia

Täyte
600 g (3 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g (1 prk) ranskankermaa
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua

Murskaa keksit. Sulata rasva. Sekoita rasva ja keksit tasaiseksi taikinaksi.
Aseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjan väliin. Taputtele taikina pohjalle ja hieman reunoille. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja perunajauhot tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää sitruunamehu. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Ota kakku jäähtymään. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä viileässä vähintään muutaman tunnin ennen vuoasta irrottamista.

10 kommenttia:

  1. Oijoi nam! Tämä perinteinen juustokakku on kyllä aivan superhyvää, ihanan herkulliset kuvat :) Mun on kyllä ihan pakko tehdä tätä kans joku päivä ja juurikin tuoreiden marjojen kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaisia versioita on tullut kokeiltua, mutta kyllä tämä oli vaan paras kaikista! Kesällä tuoreista marjoista täytyy ottaa kaikki irti. :)

      Poista
  2. Ajattelin myös samaista reseptiä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin kannattaa kokeilla, ihana koostumus ja kaikki tasapainossa makujen suhteen.:)

      Poista
  3. Myös tämä ohje laitettiin jemmaan meilläkin. Ihanalle näyttää, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mielelläni kuulen mitä tykkäätte. Meille tämä osui ja upposi!:)

      Poista
  4. Juustokakkuja olen joskus kokeillut nimenomaan yhteishyvän ohjeella,tykättiin.Tämmöistä keksipohjaista voisin kokeilla myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteishyvän ohjeet ovat olleet aina mielestäni toimivia, mutta tämä juustokakku oli jo yliveto.:)

      Poista
  5. Kauniit kuvat!:) Juustokakut on ihania. Keksipohjaisena en olekaan koskaan tällaista uunissa kypsennettävää juustokakkua tehnyt. Aina ollut joku murotaikinapohja, joka sekin on kyllä hyvä. Ensi kerralla kokeilen tällaista, jos vain muistan. Perusjuustokakkuun saa kivasti vaihtelua eri lisukkeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joskus jaksaa panostaa.:) Juustokakkuihin ei kyllästy ikinä. Useimmiten tulee tehtyä murotaikinapohja, mutta kahdesti olen nyt tehnyt keksipohjan paistettavaan juustokakkuun. On kyllä tosi hyvä tämäkin!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥