sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Juhannus 2014 - hyvä perunasalaatti sekä kesäiset kääretorttuleivokset


Kylmästä ja epävakaisesta säästä huolimatta juhannus vietettiin jälleen mökillä. Viime aikoina onni ei ole kyllä meitä suosinut, ja juhannusaattona jäimmekin automme hajotessa tienpäälle. Onneksi matkaa on niin vähän, että kissat eivät kopeissaan täysin hermostuneet ja ruoat eivät menneet kylmälaukussa pilalle. Auto on edelleen korjaamolla ja juhannuskin on jo mennyt. Sää näköjään jatkuu samanlaisena.

Juhannuksena syötiin hyvin perinteiseen tyyliin. Perunasalaatista tuli oikein hyvää, joten kirjoitetaanpa ohje talteen.

Perunasalaatti:

1 kg uusia perunoita
1 vihreä omena
2 kesäsipulia
4 rkl Felix kurkkusalaattia
1 prk Valio smetanaa
1 dl Felix aiolimajoneesia
1 rkl sinappia
2 rkl Rajamäen hunajaomenaviinietikkaa
mustapippuria
2 tl sokeria
suolaa maun mukaan
nippu tilliä

Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Valmista kastike, yhdistä kurkkusalaatti, smetana, majoneesi, hienonnettu tilli ja muut mausteet. Kuutioi perunat ja kuorittu omena sekä silppua sipulit. Yhdistä kaikki ainekset. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.



Kesäiset kääretorttuleivokset tehtiin Katjan tyyliin. Kääretortun tein kotona valmiiksi ja koristelin mökillä. En tehnyt Lime Curdia itse. Minulla oli jo kauan sitten kaappiin ostettu purkki valmista limetahnaa, ja nyt käytin sitä tuorejuustotäytteeseen. Näinkin helpolla syntyi kivat leivokset.

2 kommenttia:

  1. Hyvät ja kesäiset juhannusruoat.:) Ei tainnut kesäkuussa kovinkaan montaa kesäistä päivää olla. Juhannuskin vietettiin aika ankeissa keleissä. Näillä keleillä on tosin mukava tehdä pihatöitä tai pitkiä lenkkejä, jos ei vain sada. Vahtikin on jaksanut pistellä 10 kilometrin lenkkejä iltaisin, kun ei ole helle.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäiset olivat ruoat, säästä ei voi sanoa samaa. Ennusteen mukaan samanlaista olisi luvassa heinäkuussa. Taitaa tulla sateinen kesä. Minua se ei ihan hirveästi sinänsä haittaa, sillä pidän sateesta ja en nauti myöskään kovista helteistä. Toivottavasti ei kuitenkaan koko miehen loman ajan sada, että pystyy ulkona tekemäänkin jotain.:)

      Meillä on tykätty tuosta mangoaiolista, se sai jälleen kiitosta. Kääretorttuleivoksetkin oli ihania ja helppotekoisia.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥