maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pätkiskakku


Pätkiskakku on ollut todella suosittu leivontablogeissa. Se on tullut niin monta kertaa vastaan, etten voinut enää sitä ohittaa! Tosi ihana kakku onkin kyseessä ja helppo. Alkuperäisessä ohjeessa kakku on tehty tasapohjaiseen vuokaan, mutta minä tein kakun 2 l:n rengasvuokaan, sillä minusta kakusta tulee nätimpi niin. Kuorrutetta en halunnut kakun päälle mitenkään tasaisesti tai edes kaikkiin kohtiin, halusin vähän leikitellä. Tämä kakku sijoittui kyllä omassa kahvikakkukategoriassani hyvin korkealle. Tätä teen taatusti juhliinkin jatkossa!

Pätkiskakku

Myllyn Paras
noin 10-12 hengelle

4 dl erikoisvehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6 patukkaa Pätkistä
3 kananmunaa

Vuoan voiteluun:
rasvaa
korppujauhoja

Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita tai margariinia

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.


14 kommenttia:

  1. Oi, mikä kakku! Ja varsinkin tuo kuorrute näyttää tosi hienolta juuri noin.:) Siis milloin ihmeessä kaikkia näitä ihania reseptejä ehtii kokeilemaan???;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja.:) Tykkäsin tästä kakusta juuri tällaisena, ei niin viimeisteltynä. Jonkun mielestä korppujauhot voivat näyttää hieman rumalta tummalla pinnalla, mutta silloinhan voi vuoan jauhottaa esim. vehnäjauhoilla. Ja eihän näitä uudempia vuokia tarvitsisi kai edes jauhottaa. Niinpä, tämäkin kakku on ollut kokeilulistallani varmaan monta vuotta.;) Tosi ihana kakku kyllä, kokeiltavaa vaan on niin paljon.:)

      Poista
  2. Tähän saa mukavasti vaihtelua eri suklailla. Tummasta geishasta tehty on meidän ehdoton suosikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumma geisha, oi vitsi se on hyvää! Tuo menee kyllä ehdottomasti kokeiluun, kiitti vinkistä.:) Täytyykin tulla katsomaan ohje blogiisi.:)

      Poista
  3. Pitäisi olla laissa kiellettyä julkaista tälläisiä ohjeita... *slurps* ;)

    VastaaPoista
  4. Voi itku...mihinhän minun kommenttini joutui... kehuin kakkua, on myös lempparikakkua nimenomaan kuorrutettuna. Geisha on minunkin lempparisuklaita, joten pitääpä minunkin kokiella sillä tätä kakkua, olen tehnyt aina vaan pätkiksillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voih... Geishakakku on varmaan ihanaa, kokeilen sitä kanssa seuraavalla kerralla.

      Poista
  5. Voi että kun on herkullisen näköinen, tuo suklaakin valuu niin ihanasti :D Pätkiskakku on ollut minunkin listalla jo vuosikaudet, vielä kun löytäisi aikaa, ja syöjiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia.:) Herkkuja tehdessä pitää tosiaan aina miettiä, että on syöjiä. Millään ei voi kaikkea syödä itse.;) Kakku oli ihanaa, nyt kun viimein sitä kokeilin. Kokeilen varmasti myös muilla suklailla!

      Poista
  6. Aivan ihanan näköinen kakku! Tämä ei varmaankaan kauan meillä vanhenis, muruset vaan jäis jäljelle. Kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tita.:) Kiva jos kokeilet. Ihan varmaan tykkäätte, aivan ihanan suklainen herkku tämä!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥