sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Raparperikeikaus


Raparperi on ehdoton suosikkiasiani keväässä. Joka vuosi haluan kokeilla sen suhteen jotain uutta, mutta myös tehdä tutut ja turvalliset, hyviksi havaitut herkut. Raparperikeikaus on minulle sellainen nostalginen leipomus. Äiti teki tätä usein keväisin, kun olin vielä pieni tyttö. Minä olenkin äidiltäni pyytänyt tämän reseptin talteen, se on vuodelta 80, Kodin Kuvalehdestä ja olen sen esitellyt täällä blogissani jo aiemminkin. Keikausta kannattaa tehdä myös ananaksesta, se jos jokin on retroa!

Raparperikeikaus

Vuoan kuorrutus:
50 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
6 dl tuoreita raparperipaloja
(tai 6 rengasta ananasta ja cocktailkirsikoita)

Taikina:
125 g voita (tai margariinia)
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa (tai 1 dl ananasmehua)

Pyöreän tasapohjaisen vuoan pohjalle leikataan pohjan kokoinen leivinpaperi. Vuoan reunat voidellaan ja loppu voi levitetään paperin päälle. (Käytin voita mikrossa n. 20 s, jotta se olisi helppo levittää, se saa kuitenkin jäädä kokkareiseksi!) Sitten ripotellaan päälle fariinisokeria ja levitetään raparperipalat tai ananakset ja kirsikat päälle.

Voi ja sokeri vaahdotetaan ja munat lisätään yksitellen hyvin sekoittaen. Lisätään jauho-leivinjauheseosta vuorotellen nesteen kanssa ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Taikina kaadetaan vuokaan raparperipalojen päälle. Paistetaan 175 asteessa n. 45 – 50 min. Kumotaan hieman jäähtyneenä. Paperi irrotetaan. Kakku tarjotaan teen tai kahvin kanssa. Sopii jälkiruoaksi jäätelön kanssa.

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Keikaus on hyvin kostean mehevää. Melkeinpä parasta mielestäni hieman lämpimänä, kylmän vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.:)

      Poista
  2. Namskis....meillä nyt vasta raparperit alkavat olla sen kokoisia etttä raskii ottaa. Huomen illalla aion tehdä pellillisen jotain raparperipiirakkaa, kun tulee kolmeksi päiväksi vieraita ja pakastin huutaa leivonnaistyhjyyttä... keikauskakut ovat meilläkin tykättyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei nyt olekaan enää raparperia kasvamassa missään, pitäisi laittaa. Kaupasta olen ostanut, ja tädiltä on joskus myös saatu raparperia. Raparperista saa leivottua monenlaista hyvää.

      Poista
  3. keikauskakut on käteviä,voi tehdä jopa suolaisen version :) raparperiä pitäisi hakea Äidiltä,jotta voisi jotain hyvää tehdä.Ihana kuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että voitte hakea äidiltä raparperia.:) En olekaan suolaista versiota vielä koskaan tehnyt, mutta kuulostaa oikein houkuttelevalta.:) Kiitos!

      Poista
  4. Voi miten herkullisen näköinen kakku! Pakastin juuri kaikki saamani raparperit, mutta heti seuraavaksi kun saan raparperia lisää niin pitää muistaa tämä ohje! Heti alkoi tekemään mieli tälläistä juuri lämpimänä ja jäätelön kanssa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keikauskakku onkin parhaimmillaan hieman lämpimänä jäätelön kanssa! Oi sitä ihanuutta!;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥