torstai 10. heinäkuuta 2014

Kesäkeitto


Tämä on kyllä oikeaa nostalgiaruokaa. Äitini teki kesäkeittoa usein, kun olin vielä pieni tyttö ja asuimme maalaistalossa. Silloin meillä oli oma kasvimaa. Kesäkeitto oli lempiruokani! Oi niitä aikoja! 

Ohje Helsingin Sanomat

Kesäkeitto

5 dl vettä
1 tl merisuolaa
3 porkkanaa
5 uutta perunaa
½–1 kukkakaalia
2 dl herneitä tai 2 kourallista pieniä sokeriherneitä palkoineen
6 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
valkopippuria, suolaa
2 rkl voita
2 rkl persiljaa, ruohosipulia
(sipulinvarsia)

Keitä vesi ja lisää suola.

Pese perunat hyvin. Kuori porkkanat ja paloittele molemmat. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää paloitellut kukkakaalit ja herneet ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä.

Sekoita maito ja jauhot keskenään ja lisää suurus keittoon, jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia. Mausta sokerilla, valkopippurilla ja voilla, lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele keiton pinnalle hienonnettua persiljaa ja ruohosipulia. Tarjoa keitto esimerkiksi sipulilla maustettujen sämpylöiden kera.

10 kommenttia:

  1. Kesäkeitto on mitä mahtavin kesäajan ruoka!
    Minun lapsuuteeni ei kuulunut kesäkeitto kyllä ollenkaan, hoitopaikassa sitä tarjottiin ja muistan yhä edelleen sen mutrusuun, kun lautanen piti syödä tyhjäksi enne kuin sai leipää... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monia ruokia olen oppinut syömään aikuisiällä, tämä ruoka on kuitenkin ollut herkkuani jo pikkutyttönä.:)

      Poista
  2. Aww<3 mä niin rakastan kesäkeittoa ,Aijon testata tätä heti huomenna:)taidan lähteä kauppaan ostamaan ainekset!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä verratonta kesäruokaa, ei siitä mihinkään pääse. Toivottavasti maistui.:)

      Poista
  3. Kesäkeittoa en ole koskaan tehnyt. Meillä kotona sitä kyllä tehtiin, mutten oikein pienenä pitänyt siitä. Nykyään voisi jo maistuakin, joten ehkä pitää joskus kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin tulee kesäkeittoa tehtyä, ja taisipa välissä vierähtää monta vuotta. Harvoin tehtynä, ja kotimaisia tuoreita kasviksia käyttäen oikein makoisaa kesäruokaa. Äitini on kertonut, että raskausaikana hänen suurin mielitekonsa oli kesäkeitto.:)

      Poista
  4. ensin ajattelin etten kommentoi ollenkaan,baan eihän se haittaa vaikken keitosta tykkää ;) lähes kaikkiruokainen olen,mutta kesäkeitto on ollut inhokki lapsesta asti,vihanneksia kuumassa maidossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ruoka on varmasti yksi niistä, joka jakaa mielipiteet hyvin vahvasti.:)

      Poista
  5. Siitäpä onkin aikaa kun olen kesäkeittoa syönyt tai tehnyt. Vielähän tuon ehtisi korjata, kun kaikenlaisia kasviksia on kaupan.... joku blogisti oli tehnyt juustoista kesäkeittoa....sekin oli oikein houkuttelevan näköistä. Koti-kotona äiti teki kesäkeittoa useinkin, kun kasviksia kasvoi omalla maalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on kesää jäljellä, vai miten se meni... Juustohan sopii mihin vaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥