keskiviikko 27. elokuuta 2014

Aamiaismuffinssit kesäkurpitsasta


Jokin aika sitten löysin Liian hyvää -blogista reseptin hieman terveellisempiin aamiaismuffinsseihin. Kesäkurpitsaisiin muffinsseihin käytetään täysjyväjauhoja ja makeutta tuo hunaja. Kotimaista kesäkurpitsaa on nyt hyvin tarjolla kaupoissa, ellei satu olemaan niin onnekas, että saa sitä omasta takaa. Onnea olisi myös kaveri, jonka puutarhassa kesäkurpitsoja kasvaa... Olen nimittäin kuullut monen sanoneen, että kesäkurpitsa on sen verran satoisa, että välillä saa oikein keksimällä keksiä mihin kaikkeen sitä ujuttaisi. Kovaan makeanhimoon en muffinsseja suosittele, mutta aamiaiselle tai brunssille ovat omiaan. Mikä parasta, nämä muffinssit valmistuvat vaikka toinen silmä kiinni...

Terveelliset aamiaismuffinssit

15 kpl normaalikokoisiin muffinssivuokiin

150 g raastettua kesäkurpitsaa
4 rkl hunajaa
4 rkl ruokaöljyä
2 dl maitoa
2 kananmunaa
225 g täysjyväspelttijauhoa (tai täysjyvävehnäjauhoa)
2 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

pinnalle: kuorittuja auringonkukansiemeniä, kaurahiutaleita

Sekoita ensin märät aineet eli kesäkurpitsaraaste, hunaja, öljy, maito ja kananmunat keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet eli spelttijauho, kaneli, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää märät aineet sekaan ja sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin. Sekoita vain kaikki aineet vain sekaisin, älä sekoita liikaa. Taikina jää hyvin veteläksi. Laita muffinssipellille normaalikokoiset paperivuoat ja täytä muffinssivuoat 3/4 korkeuteen. Ripottele pinnalle kuorittuja auringonkukansiemeniä ja kaurahiutaleita. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia, uunin keskitasolla, ylä/alalämmöllä, kunnes muffinssin keskelle pistetty tikku on puhdas. Nauti muffinssit kreikkalaisen/turkkilaisen jogurtin ja hunajan kera aamiaisella.



Tämäkin postaus piti laittaa blogiin jo ajat sitten. Ukkonen pääsee aina yllättämään, kun vaivaudun avaamaan tietokoneen.

8 kommenttia:

  1. Hei tätähän pitääkin kokeilla, aika hauskaa ku nykyään käytetään tosi paljon näitä kasviksia leivonnassakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan! Kesäkurpitsa tekee leivonnaisista kostean meheviä, aivan ihania koostumukseltaan.:)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä :) Kesäkurpitsa sopii yllättävän hyvin makeisiin leivonnaisiin. Se ei oikeastaan maistu miltään, mutta tekee lopputuloksesta ihanan kostean. Niinkuin näimmä tuossa aiemmassa kommentissa kerroitkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu.:) Nämä ovat kyllä ihanan meheviä muffinsseja.

      Poista
  3. Ihanat kuvat!:) Olen välillä tehnyt makeaa piirakkaa, johon taikinaan tulee raastettua kesäkurpitsaa. Hyvin antaa mehevyyttä. Tänä vuonna ei vain ole ongelmaa, mihin kaikki kesäkurpitsat käyttäisi. Jostain syystä kesäkurpitsat eivät ole oikein kukkineet ja tehneet satoa. Ainoastaan yksi keltainen on jokusia kurpitsoja antanut ja jokunen on vielä tulossa. Muutama iso kurpitsa on kyllä tulossa ja turbaanikurpitsaakin on saatu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Toivottavasti laitat joskus blogiin ohjeen, kuulostaa sen verran hyvältä.;) Toivottavasti ensi vuonna saat taas paremman sadon. Kesäkurpitsa on hyvää!

      Poista

  4. Aivav loistavat kuvat ja kiva ohje, muistutus että kesäkurpitsaa voi käyttää myös leivonnassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kesäkurpitsa on aika monipuolinen.;) Kiitos taas Vilijaana!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥