sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kuningatar-jogurttipiirakka


Viime kesänä löysin tosi ihanan mustikkapiirakkareseptin Maistuis varmaan sullekin! -blogista. Sen saman ohjeen löysi muutama muukin bloggaaja, sillä niin tiuhaan tahtiin reseptiä erilaisin muunnoksin blogivirrassani näkyi. Leivoin mustikka-jogurttipiirakkaa vuosi sitten, reseptin ja kuvat löydät blogistani tästä linkistä.



Ihastuttava piirakkaresepti juolahti taas mieleeni, kun uudistin hieman blogin ulkoasua ja selailin mm. viime kesäisiä kuvia. Tällä kertaa minulla sattui olemaan myös pieni määrä tuoreita vadelmia, joten laitoin niitä piirakkaan mustikoiden rinnalla. Tällä kertaa korvasin myös puolet (= 2 dl) erikoisvehnäjauhoista täysjyvävehnäjauhoilla.

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita ja vadelmia

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat ja vadelmat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.



Tein kerralla kaksi kuningatarpiirakkaa, sillä tämä on tosi helppotekoinen ja nopea leivonnainen ollessaan kuitenkin näyttävä. Kahta piirakkaa emme sentään jaksa mieheni kanssa kaksistaan syödä, vaan toisen vein vanhemmilleni ilahduttaakseni heitä.

8 kommenttia:

  1. Tätä on tullut tehtyä kyllä monen monta kertaa! Myös kuningatar-versiona. Niin helppo ja herkullinen piirakka :) Katjalle vaan kiitokset ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän Taru, ja aina olen käynyt ihailemassa blogissasi.:) Näyttävimmän piirakasta saakin juuri irtopohjavuokaan tehtynä. Tämä on aika juhlava piiras.:)

      Poista
  2. nyt kyllä...pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja leipasta piirakka...niin herkullisen näköistä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesän ihania marjoja kannattaa hyödyntää piirakoissakin.:)

      Poista
  3. Mustikoista ja vadelmista ei ole tullut leivottua nyt mitään, vaikka sesonki onkin. Viimeksi leivoin punaherukoista. Ehkä tällä viikolla voisi jonkun piirakan tehdä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saahan niistä leivottua sitten talvellakin, kun pakastin on tupaten täynnä kesällä poimittuja marjoja, vaikkei se nyt ihan sama asia olekaan kuin sesonkiaikana.;)

      Poista
  4. Ihanalle näyttää. Olen muistaakseni myös tehnyt tällä ohjeella joskus... Pitää tässä minunkin törhistäytyä ja leipoa jotain piirakkaa. Mieli on tehnyt grahamjauhoista mamman mainiota marjapiirasta jo monta viikkoa, vaan kun aina olen unohtanut ostaa grahamjauhot...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mamman marjapiirakka onkin klassikko, ja kyllä, ehdottomasti grahamjauhoja pohjataikinaan!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥