perjantai 29. elokuuta 2014

Pannupulla


Pannupulla on ehkä maailman paras keksintö. Heh, tiedätte kai mitä haen takaa... Kauhea pullanhimo iskee, joka paikassa tulee vastaan pullaa, mutta pitääkö vaivaamisen olla niin... vaivalloista? Sanotaan, ettei oikotietä onneen ole, mutta tällä päästään jo aika lähelle!

Osalle ihmisistä pullan pyörittäminen on terapeuttista, ja itsekin nautin siitä ennen enemmän. Mitä enemmän ikää tulee vuosi vuodelta, sitä enemmän minuun tarttuu tällainen "mutkat suoriksi" -asenne, vaikka aika taiteellinen koenkin olevani. Tässä keittiössä mikään ei ole kovin tarkkaa, tehdään vaan asioita jotka tuntuvat hyvältä. Tykkään olla luova ja näpertää asioita, omalla tyylilläni. Taito ja tarkkuus eivät ole minun vahvuuksiani. Kyllä pullia varmaan tulee taas pyöriteltyä talvemmalla, ja kanelipullia on pakko saada ensi kerralla. Koko kesä ollaan oltu ilman pullaa, kun ei helteillä jaksanut uunia lämmitellä tai taikinaa vaivata.

Resepti Maistuis varmaan sullekin! -blogista. Tuhannet kiitokset taas.

Pannupulla

4 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
10 - 11 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita

Voiteluun:
1 kananmuna

Päälle: 
n. 25 g voita nokareina
mantelirouhetta
raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota maitoon hiiva ja sekoita joukkoon kardemumma, suola ja sokeri. Sekoita osa jauhoista joukkoon. Lisää sulatettu voi ja loput jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä taikina pellille jauhoitetuin käsin. Kohota liinan alla n. 30 min. Voitele pulla kananmunalla ja paina taikinaan voinokareet. Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja raesokeria. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla 15 - 20 minuuttia.

20 kommenttia:

  1. Mä oioin kanssa mutkat suoriksi tossa leipomisessa, jos vain suinkin pystyn. Ihmettelen, miten olen joskus leiponut ruisleipää lukuunottamatta kaiken itse. Tätä voisin kokeilla, resepti vaikuttaa helpolta ja herkulliselta! ♥

    VastaaPoista
  2. Tästä tuli niin lapsuus mieleen... Äiti leipoi tätä usein ja nyt täytyy kyllä itsekin kokeilla :) Kiitos reseptistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tällä ohjeella pääset lähelle äitisi leipomaa pannupullaa.:) Ole hyvä.:)

      Poista
  3. Tein tätä eilen siskolle pellillisen lähtemään mukaan Kuopioon monien muiden leipomusten kanssa. Hyvää oli....ihan pikkasen palan maistelin itsekkin. Ens kerralla taidan laittaa vielä pikkasen enemmän kardemummaa, kun siitä tykätään. Tämä on parempi ohje kun se millä minäkin olen aikaisemmin tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että piditte. On tämä paras pannupullaresepti jota olen tähän mennessä kokeillut.

      Poista
  4. Tällaista pullaa jaksaa leipoakin, vaikka tätäkin tulee tehtyä ihan liian harvoin.:) Vielä harvemmin kuitenkin tulee tehtyä pikkupullia, koska se taikinan pyöritys on vain niin kamalaa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullaa tulee tosiaan leivottua nykyään harvemmin. Kun olimme veljemme kanssa pieniä, äiti leipoi pullaa aika usein, melkeinpä heti, kun edelliset oli pakkasesta syöty.:)

      Poista
  5. Tätä pitääkin kokeilla, näyttää niin mehevän hyvältä :) Kyllä minullekin sopii mutkien oikominen, kun aina ei jaksa odotella tuntikausia, että saa lämpimäisiä pöytään. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannupulla on tuoreena parhaimmillaan. Välillä on hyvä oikaista.:)

      Poista
  6. voi että,miksen tätä muistanut kun mökillä teki jotain hyvää mieli,eikä varsinainen leipominen innostanut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä ei varsinainen pullan leivonta innosta, eikä edes onnistu (ainakaan meidän mökillä), silloin tarvitaan helppoja ohjeita!

      Poista
  7. Kiireellisen perheen äidin uusi suosikki resepti;) maistui myös muulle perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukava kuulla! Tämä maistuu meilläkin kaikille.:)

      Poista
  8. Mitä mitä, miksen ole koskaan tajunnut tehdä tällaista. Mun pullan leivonta historia on värikäs, on seinään heitettävän kovia, on pellille levinneitä ja sitten mustikoiden alle hukkuneita :) Tätä uskallan minäkin kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei saisi nauraa mutta kuulostaa hauskalta! Myönnän kyllä itsekin mokanneeni keittiössä monta kertaa.:D Tätä uskaltaa kuka vain tehdä.:)

      Poista
  9. En ole koskaan pannupullaa kokeillut, mutta toiveissa on ollut. Pitäisi kyllä ehdottomasti tämäkin testata! Hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, viimeistään silloin kun aika on kortilla ja leivottava kuitenkin on.:)

      Poista
  10. Mm.. pitäisköhän tehdä kanssa! Mulla on sellainen leivontakirja jossa on eri versioita mitä laittaa pannupullan päälle mutta aina jotenkin jäänyt kokeilematta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tehnyt pannupullan päälle myös jotain kauraista seosta tai pähkinäistä seosta.:) Onhan tämä kätevää ja hyvää.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥