tiistai 30. syyskuuta 2014

Porkkanakuppikakut


Maku-lehdestä löytyy joka kerta jotain kokeiltavaa. Olen tilannut tuota lehteä jo vuosikaudet, enkä ole vielä kyllästynyt. Tällä kertaa leivoin porkkanakakun kuppikakkujen muotoon. Kuppikakut sopivat hyvin illanistujaisiimme, pimenevään ja hieman syksyiseen iltaan, joka noudatti teemaltaan sadonkorjuun aikaa.

Porkkanakuppikakut
14 annosta

1 1/2 dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 1/2 dl fariinisokeria
2 kpl munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja 
1/2 tl mantelirouhetta (tai muita pähkinöitä)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl porkkanaraastetta
135 g ananasta (murskaa)

Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa (rasvaa 15 %)
1 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua


Mittaa kulhoon rasva, sokeri ja munat. Sekoita ne keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska. Jaa taikina tukeviin tai kaksinkertaisiin muffinivuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Levitä kuorrutus leivonnaisten pinnalle. Koristele kuppikakut porkkanaraasteella ja halutessasi pähkinärouheella.

16 kommenttia:

  1. Minun on tehnyt viikko tolkulla mieli porkkanakakkua, piirakkaa tms...tässäpä olis taas yksi vaihtoehto ja ohje on vielä ananaslisällä mistä olen aina tykännyt. Mulle kans tulee Maku-lehti ja tykkään siitä kyllä. Ihanlille näyttävät tekemäsi porkkanakuppikakut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi M! Ananaslisästä minäkin tykkään, näitä kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Mä poimin tän reseptin talteen, aivan täydellisen oloisia kuppikakkuja porkkanakakkufanin silmin katsottuna!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Eija, toivottavasti maistuu!:)

      Poista
  3. Porkkanaleivonnaiset on aina niin hyviä! Kerran olen Pirkan ohjeella tehnyt porkkanamuffinsseja ja ne olivat niin kuivia ettei tosikaan... harvoin näin on kun on porkkanasta kyse. Mulla on aivan ihanan mehevä porkkanamuffinssien ohje! Ovat ihan täydellisiä ♥
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/11/porkkanamuffinssit.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu oudolta, että porkkanamuffinssit voisivat olla kuivia. Yleensä porkkanaraaste tekee todella mehevän ja kostean koostumuksen, nämä olivat juuri sellaisia.:)

      Poista
  4. Aivan ihanan näkösiä! Meilläkin tehtiin porkkanamuffineja vähän aikaa sitten, olivat ihan huippuhyviä ja meheviä. Ohje ei ole vielä ehtinyt blogiin asti, mutta tulossa syksyn aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Porkkanakakku ja -muffinssit ovat kyllä ihanan meheviä:)

      Poista
  5. Miten ihania!
    Mulla on kanssa koko syksyn mielessä pyörinyt, että jonkun näköistä porkkanakakkua on saatava. Ajankohta vaan tökkii kun en viitteis ihan koko piirakkaa itsekseni syödä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Minulla on kanssa usein sama ongelma, en viitsi leipoa niin usein kuin haluaisin, kun syöjiä ei ole tarpeeksi ja itse ei millään pysty kaikkea syömään.;)

      Poista
  6. makulehdessä on kyllä usein kivoja ohjeita,kerkiäisi vaan kokeilemaan ;) kiva idea juhliinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, seuraavaa leivontanumeroa odotellessa! Kiitos.

      Poista
  7. Porkkanakakku on ihanaa. Kuppikakun muodossa onkin vaihteeksi kiva.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuppikakut ovat kivoja, ja niitä on jotenkin helpompi viedä mukanaan illanistujaisiin tai vaikka piknikille.:)

      Poista
  8. Nam rakastan porkkanakakkuja ja erityisesti kuppikakkujen muodossa! Nämä näyttää ihanan meheviltä, juuri sellaiselta kuin porkkanakakun pitää olla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kommentistasi, ja mukavaa että tulit vierailulle blogiini!:) Nämä kuppikakut tosiaan ovat mehevän kosteita, kuten pitääkin. Aivan ihania!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥