torstai 18. joulukuuta 2014

Kermakarkki-cookies


Maku-lehden joulunumerostakin tuli napattua cookies-resepti. Leivontainto tuppaa nykyään iskevän myöhään illalla, omituista. Kaikki tekemäni pikkuleivät matkasivat vanhemmilleni piparivarastoon. "Muutamia" maistelimme kuitenkin jo etukäteen. Iskä sanoi, että olisi voinut syödä koko padallisen kerralla (noin 50 keksiä). Uskokoon ken haluaa, en kuitenkaan lähtenyt yllyttämään, vaan sanoin tomerasti, että jouluksi on säästettävä. Uusia en enää leivo. Ehkäpä siellä siis vielä on jotain jäljellä.;)

Olen muuten aivan huomaamatta siirtynyt käyttämään leivonnassa enemmän ruokosokeria. Fariinisokerin mausta olen pitänyt aina, ja minusta se (tai muscovado) kuuluu ehdottomasti hyvien cookieiden kulmakiveksi, kuten myös voi! Leivoin nyt myös pullaa täysruokosokeriin ja täytteen tein intiaanisokerista, joka on minulle uusin tuttavuus. 

Kermakarkki-cookies
50 kpl

250 g voita
3 dl ruokosokeria
2 ½ dl fariini- tai muscovadosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
12 kermakarkkia (esim. Omar)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Leikkaa kermakarkit veitsellä rakeiksi. Sekoita kuivat aineet ja karkkimurut taikinaan. Nosta teelusikalla taikinasta nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä väleihin leviämisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa 20 - 25 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ennen purkittamista.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥