torstai 18. joulukuuta 2014

Ruskeat piparkakut


Yleensä teen ruskeat piparkakut aina Itsenäisyyspäivänä Paraisten piparkakut reseptillä. Tällä kertaa kokeilin kuitenkin toista ohjetta. Tämä resepti on Kinuskikissan sivuilta. Mausteita näihin pipareihin tulee runsaasti, ja se on minun makuuni. Piparkakkujen kuuluu maistua kunnolla joululta!

Piparkakkutaikina

Taikinan koko: 1350 g

200 g huoneenlämpöistä margariinia
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl siirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta (tai 2 tl soodaa)
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua pomeranssia

Paloittele huoneenlämpöinen margariini isoon kulhoon (jääkaappikylmää margariinia voi pehmentää hieman mikrossa). Mittaa joukkoon sokeri. Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada margariinin ja sokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan ensin puulastalla ja lopuksi kädellä sekoittaen.

Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levy ja ota muotilla kuvioita. Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla, kunnes piparit ovat saaneet hieman väriä (n. 5 min).

Jäähdytä ja koristele pikeerillä tai kaupan sokerikuorrutteella. Päälle voi ripotella nonparellia, strösseliä, sokerihelmiä tai koristerakeita.

8 kommenttia:

  1. Sinä olet leiponut jo vaikka kuinka paljon jouluksi.:) Minä en ole vielä edes aloittanut. Siirappipiparit ostettiin tällä kertaa kaupasta, ja joulutorttuja pitäisi varmaan tänään/huomenna tehdä. Ei varmaan makeita leipomuksia edes tarvita sen kummemmin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni minä leivon, ja myös annan muille leipomuksiani. Onneksi en joudu kaikkea syömään yksin, eihän siitä tulisi mitään.;) Vähempikin piisaisi, mutta kun kokoajan tulee vaan lisää ja lisää ihania ohjeita. Haastavaa.:D

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥