keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Taateli-piimäkakku


Vuosi on taas mennyt yhdessä hujauksessa ja joulu alkaa olla aivan nurkan takana. Kuluva vuosi ei ole ollut mitenkään helppo miehenikin jäätyä työttömäksi. Rankkoja aikoja eletään ja se on jo muutamana jouluna meilläkin näkynyt. Nyt näkyy entistä enemmän. Omaan kotiini en järjestä joulua lainkaan, itseasiassa suunnittelemme muuttoa. Blogissa tiukat ajat valitettavasti näkyvät, sillä bloggaamisella ei valitettavasti rikastu ja rakkaaseen harrastukseen ei ole enää varaa niin paljon kuin haluaisikin.

Menemme jouluaterialle aattoiltana vanhempieni luokse, ja perinteeseen on viime vuosina kuulunut, että käyn etukäteen tekemässä siellä joululeipomuksia. Ruskeat piparkakut leivoin tänä vuonna Kinuskikissan ohjeella, resepti on tulossa omaankin blogiin. Syksymmällä ostin itselleni lahjaksi Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin kirjan Hyvää joulua. Kirjan olen todennut aivan ihanaksi. Kirjasta tulee olemaan iloa varmasti vielä vuosia ja vuosia. Monet ohjeista sopivat ylipäätänsä talven aikaan, ja ovat aika edullisestikin toteutettavissa. Kaiken kaikkiaan suosittelen lämpimästi jouluihmiselle, joka minäkin pohjimmiltani hyvin vahvasti olen.


Taateli-piimäkakku
12 - 16 palaa

200 g voita
6 dl vehnäjauhoja
2 dl fariini- tai muscovadosokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
100 g kuivattuja taateleita hienonnettuina
3 dl piimää
2 dl vaaleaa siirappia

vuokaan
nokare voita
1 dl korppujauhoja

Sulata voi ja jäähdytä se. Sekoita kuivat aineet ja hienonnetut taatelit keskenään. Lisää piimä ja siirappi ja valuta lopuksi joukkoon sula voi. Sekoita ainekset nopeasti sekaisin niin, ettei taikinaan synny sitkoa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (vetoisuus n. 2 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla. Jäähdytä kakku kokonaan ennen kuin kumoat sen vuoasta. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Taateli-piimäkakku säilyy pitkään ja sen voi myös pakastaa.
Se on myös mainio ruokajoululahja!

Kuvat: Instagram @mustikkasuu

4 kommenttia:

  1. Voi tämä kuullostaa hyvältä ja kaunis kakku.Meillä puoliso teki tavallisen piimäkakun, oikeastaan 3 kun taikina oli reilu, Kummitädilleni, meille ja Äidille yksi pienempi kakku.
    Ymmärrän hyvin, meillä myös puoliso työtön ja kun on 6 henkinen perhe, ei aina naurata!Kyllä ostokset on olleet aina tarjouksia, eikä mitään "hienoja" juttuja kokeilla(lue kalliita) ja kirpparit on kova sana muissa ostoksissa.Mutta näillä mennään ja välillä on hienoa kun saa blogin kautta jotain, se on ihan juhlaa meille(harvoin vaan)kun en oikein ole ikinä tykännytkään muuttaa blogiani sellaiseksi, että joku muu taho "määrää" sen postaukset...olipa hassusti sanottu, mutta toivottavasti mmärsit mitä meinaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Vielä ei olla kakkua maisteltu, mutta hyvältä ohje ainakin vaikuttaa, joten varmaan on myös ihanaa kakkua.:)

      Tiukkaa on ihan varmasti teilläkin, ja monella muulla. Tuntuu, että nyt tulee jatkuvasti vain huonoja uutisia joka puolelta. Joulunvietossa näkyy tiukat ajat... Leipominen nyt on vielä aika halpaa, mutta lahjoista on jouduttu melkein luopumaan.

      Ymmärsin oikein hyvin mitä tarkoitat, en minäkään halua että joku taho vastaa blogini sisällöstä. Minä päätän mistä täällä kirjoitetaan.;)

      Poista
  2. Piimäpohjaista taatelikakkua onkin joskus kokeiltava. Piimäleipomukset on ihanan makuisia ja taatelikakku myös hyvää. Kiinnostaa miltä maistuvat yhdistettynä.:)

    Toivottavasti uusi vuosi on valoisampi.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaisin että tätä kakkua tulee tehtyä toistekin, sen verran hyvät raaka-aineet kakussa on. Piimällä tulee ihanan meheviä leipomuksia. Taatelikakku kuuluu kyllä jouluperinteisiimme kuten piimäkakkukin, nyt on vain kaksi hyvää sitten yhdistetty.:)

      Toivotaan meille sekä teille kaikinpuolin parempaa ensi vuotta!<3

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥