keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Brookies


Blogini lukijat jo ehkä tietävätkin, että suurin heikkouteni leivonnan saralla on Amerikka. Rakastan jenkkileivonnaisissa sitä, että kaikki vedetään niin överiksi. Amerikan herkkuja ei todellakaan syödä joka päivä, ne ovat vain erikoistapauksiin!;)

Amerikan herkkuja New Yorkin Brooklynistä. Tämän suussa sulavan suklaaihanuuden kaava on seuraava: brownies + cookies = brookies. Resepti Kinuskikissan sivuilta.

Brookies

Brownies-taikina:
160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:
125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot. Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17 x 27 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle. Valmista seuraavaksi cookie-taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi suklaarouhe. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää päälle cookie-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, sillä ne leviävät uunissa. Jatka paistamista noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä annospaloiksi.

Vinkki: 10 minuutin esipaistoajalla pohja jää hyvin taikinaiseksi. Se on kuitenkin koko leivoksen paras juttu! Huomioi kuitenkin, että levy täytyy jähmettää jääkaapissa, jotta sen saan pehmeästä pohjasta huolimatta leikattua paloiksi. Palat saattavat olla hieman tahmaisia. Jos haluat aavistuksen kiinteämmän pohjan, jatka esipaistoaikaa 5 minuutilla.



Eikös ole muuten ihan tosi hieno uusi keksipurkki? Ja ihan muutaman euron maksoi Prismassa. Itse tykkään hirveästi! Ja tuonnehan saa jemmaan vähän isommankin satsin pikkuleipiä.;)

10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköstä, nam. Purkki on tosi kaunis.

    VastaaPoista
  2. Todella herkullisen näköisiä nuo brookiesit! Nämä herkut on jäänyt mulla testaamatta, pitäisi korjata asia :)
    Tuon ihanan purkin voisi täyttää karkillakin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne ovat aivan ihanaa herkkua, suosittelen kyllä kaveriksi vaikka vaniljajäätelöä. Ovat melkoisen tuhtia ja suklaista syötävää.;) Aikamoinen määrä karkkia tuohon purkkiin kyllä mahtuisikin! Voisi olla jopa kaltaiselleni sokerihiirelle liikaa.;)

      Poista
  3. Hirveää, kun kaksi ihanuutta yhdistetään.;) Tätä joutuu ihan pakosti kokeilemaan.:) Hieno purkki on. Sinne sopii vaikka mitä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta!;) Tällaista herkkuohjetta ei kyllä voinut millään ohittaa!:) Totta, tuo purkki on sen verran iso, että sinne mahtuu vaikka mitä. Eikä ollut hinnalla pilattu.:)

      Poista
  4. tämä ohje on jäänyt ihan unholaan,olen näitä nähnyt tehtävän siellä täällä ja miettinyt usein että nyt...mutta ;) näyttää ihanilta!!Kuten myös nuo tekemäsi sämpylät :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana! Kannattaa näitäkin joskus kokeilla, ovat melkoisen ihania nimittäin! Isoa palaa ei kerralla pysty syömään, ovat todella tuhtia herkkua, kuten pitääkin Amerikkalaiseen tyyliin olla.;)

      Poista
  5. Olen muutamaa ohjetta kokeillut, vaan vielä en ole sellaista löytänyt mikä veisi tajunnan.... noi purkit ovat ihania. Minä ostin kans noita aika monta vuosi sitten ennen joulua ja tein pikkuleipiä niihin ja annoin sitten lahjaksi. Yllättävän oaljon saa tuohon isoon purkkiin olla pikkuleipiä, jotta tulee täyteen.... onneksi jäi muutama purkki itsellekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se oikea sieltä löytyy. Minä luotan Kinuskikissaan.:) Kiitos.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥