perjantai 23. tammikuuta 2015

Parhaat mustikkamuffinssit



Minulla on usein tapana kirjoitella Googleen leivonta-aiheisia hakusanoja, liitän myös mielelläni hakusanaan etuliitteen "paras". Google ei ole huijannut minua vielä kertaakaan, olen aina ollut tyytyväinen hakemaani tulokseen. Niin kävi myös syksyllä 2014, kun kirjoitin hakukoneeseen "Parhaat mustikkamuffinssit" ja päädyin Annin Uunissa-blogiin. Koostumus ja maku näissä muffinseissa on ainakin Mustikkasuun makuun täydellinen! Näitä onkin tehty jo moneen otteeseen helppoudestaan jouhtuen, taikinaa ei tarvitse vatkailla, vaan kaikki ainekset sekoitellaan keskenään ja mustikat lisätään lopuksi varovasti käännellen joukkoon. Liikaa sekoittamalla saa koko muffinssitaikinan värjäytymään violetiksi ja sehän ei ole ideana. Suosittelen näitä muffinsseja erityisesti brunssille, sillä nämä voi valmistaa aamullakin pienellä vaivalla, kunhan et ihan unessa ole, kuten allekirjoittanut taannoin leipoessaan... 

Parhaat mustikkamuffinssit

(12 kpl)
3,5 dl vehnäjahoja
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl leivinjauhoa
ripaus ruususuolaa
100 g voita
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä. Kääntele lopuksi mustikat taikinaan nuolimella. Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin. Muista jättää kohoamisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.



P.S. Instagramtilini on @mustikkasuuleipoo
Yksityinen, mutta kaikki blogitutut ovat tervetulleita seurailemaan blogin kulisseja ja elämääni.

8 kommenttia:

  1. Kiitos tästä Mustikkasuu :) On ilo nähdä ja kuulla, että joku pitää omaa reseptiäni parhaana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, että olet jakanut kanssamme näin toimivan reseptin! ☺

      Poista
  2. Tosi kiva resepti ! Täytyy testata!

    VastaaPoista
  3. Näitä olen käynyt pariinkin otteeseen katselemassa ja nyt vien viimein ohjeen mukanani. Meillä ei olla leivottu mitään makeaa koko tammikuussa. Ei mitään erityistä syytä ole moiseen ollut, ei vaan ole tehnyt mieli. pakastimia ja kaappeja muutenkin olen tyhjennellyt ja kummasti niistä kaikenmoista syötävää onkin löytynyt. Laitoin just Lindströmin vuokamurekkeen uuniin ja samalla pengoin vielä pakastinta ja löytyi puolikas tumma kahvikakku, joten vieläkin siirtyy leipominen. Näitä muffinsseja teen viimeistään ensi viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tammikuussa taitaa monella leipominen vähän jäädä, kyllä se joulu saa sellaisen "ähkyn" aikaan, vaikka ei montaa sorttia leipoisikaan.:)

      Poista
  4. Näitäkin pitää varmaan leipoa, kun mustikoitakin on pakastimessa. Kivan helppo resepti.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat tosi nopeatekoisia, ja tykkäätte ihan varmasti. Minä olen tekaissut näitä välillä sunnuntain myöhäiselle aamupalalle.:) Ihania ovat!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥