torstai 12. helmikuuta 2015

Herkkumuffinsseja


Löysin netin syövereistä Marien blogista muffinssireseptin vuodelta 2006. Minun oli heti kokeiltava muffinsseja, niin ihanilta ne vaikuttivat. Pidän kahvista sekä suklaasta!

Muffinssit kohosivat hyvin, taikinaanhan tulee myös soodaa. Käytin Pirkan isoja Amerikan muffinivuokia. Maku oli hyvä. Karkit tuppasivat painumaan aika pohjalle (vaikka yritin paloitella suklaat aika pieniksi paloiksi), ja osa oli hieman juuttunut paperisiin muffinivuokiin kiinni. Annos on myös aika iso. Reseptiinhän voi käyttää haluamiaan karkkeja, minulla oli pari Ahaa -patukkaa, yksi Iso Pätkis, pari Da Capo -patukkaa sekä suklaahippuja ja Amerikan pastilleja. Kaiken kaikkiaan ihan kehityskelpoinen resepti tämä on.

Tietääkö muuten joku onko tämä resepti ilmestynyt jossain Sara La Fountainin kirjassa? Netti ei paljon tietoa aiheesta antanut.

Sara La Fountainin Herkkumuffinit
(14 - 17 kpl)

2 rkl murukahvia
1 rkl maitoa
2 ¾ dl kermaa
100g sulatettua voita
2 munaa
6 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ¾ dl sokeria
4 kpl Fazer Pätkis -patukkaa
4kpl Fazer Da Capo -patukkaa
¾ dl Fazer Amerikan pastilleja

Sekoita hyvin keskenään 2 rkl kiehuvaa vettä murukahvin kanssa, lisää maito ja (vatkaamaton)kerma. Lämmitä uuuni 180 asteeseen. Sulata voi ja lisää kerma-kahviseokseen, anna seoksen jäähtyä. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, ruokasooda, ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja lisää kerma-voikahviseos, sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää jauhoseos joukkoon, sekoita kevyesti ja lisää joukkoon pilkotut suklaapatukat ja Amerikan pastillit. Sekoita aineet nopeasti sekaisin ja kaada/lusikoi valmis muffinitaikina vuokiin. Hyvä määrä on noin hieman yli puolenvälin muffinivuokaa. Jos laitat taikinaa liikaa vuokaan, taikina turpoaa yli reunojen, sillä taikina turpoaa paistuessaan kovasti.  Ripottele muffinien päälle sokeria ja paista 25-35 minuuttia, uunista riippuen.


4 kommenttia:

  1. kelpaisi vallan hyvin...kahvi ja suklaa/karkit,nam...minulle on joskus käynyt niin,että suklaakakkua tehdessä(kuivakakku) suklaarouhe/palat on painuneet pohjaan,eli sitten kun kakun kääntää rouhe on niinkuin pinnalla enemmän,mutta eikös se ole siksi kun se makeampi tuppaa painumaan aina alemmaksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli ihanan makuisia, kahvi ja suklaa on yksi parhaista yhdistelmistä. Ei se menoa haitannut, vaikka suklaapalat pohjakerrokseen valahtivatkin, syötyä tulivat.:P

      Poista
  2. Aineksista päätellen hyviä, ja hyvin kohonneitakin.:) Joissain taikinoissa minullekin käy niin, että sattumat painuvat pohjalle päin, eikä niitä sitten olekaan leipomuksessa tasaisesti.:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sooda on näiden muffinssien juttu, ja se saa muffinssit kohoamaan tosi komeiksi. Tässä ohjeessa taikina on aika löysää, ja suklaapalat taas aika painavia, arvelin että näin saattaisi käydä.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥