lauantai 28. helmikuuta 2015

Mantelinen uunilohi


Yksi uusi blogisuosikkini on ehdottomasti Eijan Kanapeet-blogi. Lueskelin Eijan blogin viime viikolla kokonaisuudessaan läpi ja huomasin, että voisin kokeilla vaikka kaikki reseptit blogista läpi. Muutamaa ihanaa reseptiä olen jo kokeillut, mutta porukka söi kaiken ennen kuin ehdin ottaa mitään kuvia todistusaineistoksi. Vietimme nimittäin viime viikolla miehen synttäreitä. Tex mex jauhelihapiirakasta kerkesin ottaa kuvan, joten siitä ohje tulossa piakkoin blogiin.

Lohta meillä syödään aika usein, koska se nyt vaan kuuluu lempiruokiini. Valitsen aina mielelläni kalaruoan. Tällä viikolla meillä oli kermaista lohikeittoa alkuviikosta Eijan ohjeella tietenkin, ja nyt lauantaina halusin kokeilla jotain minulle aivan uutta reseptiä lohen suhteen, mantelista uunilohta. Eija oli omien sanojensa mukaan kirjoittanut kansioonsa tämän reseptin viereen IHANAA ja vielä liimannut jonkun perhostarrankin siihen. Tämä ei tosiaan ole ihan "normilohta", fariinisokeria, ananasta ja mantelilastuja... Ihan taivaallista! Eijan suosituksesta söimme tätä jasmiiniriisin kera. Ainut muutos, jonka reseptiin tein itse, oli inkiväärin määrä. Laitoin sitä 1 tl, ja se oli sopiva annos meikäläiselle (en ole niin tottunut vielä makuun).

Mantelinen uunilohi

n. 1 kg lohta fileenä

1/2 sitruunan mehu

suolaa

mustapippuria myllystä


Kastike:

n. 2 dl smetanaa

1,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl currya
1 rkl fariinisokeria
1 (pienehkö) punainen paprika
1 tlk (227 g) ananaspaloja (Dole Gold)
0,75 dl mantelilastuja

Poista lohifileestä kylkiruodot ja laita se uuninkestävään laakeaan astiaan. Mausta filee sitruunamehulla ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Anna maustua hetki, Laita kastikkeen smetana ja mausteet kulhoon. Valuta ananaspalat ja pienennä ne neljään osaan. Leikkaa paprika ihan pieniksi kuutioiksi. Lisää ananakset ja paprika kastikeeseen ja sekoita se hyvin. Levitä kastike lohifileen pinnalle. Ripottele lopuksi mantelilastut päällimmäiseksi. Voit vielä käsin taputella ne lappeelleen, eivät sitten pala uunissa. Paista lohta 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa. Liota riisiä vähän aikaa ennen keittämistä.


Tätä aion tehdä ehdottomasti uudelleen, ja tarjota porukoillekin, jotka tekee melkein aina samanlaista uunilohta... Hyväähän se on, mutta vaihtelu virkistää. 

6 kommenttia:

  1. Kertakaikkisen herkullisen näköistä kalaa. Tykkään mantelista ja ananaksesta kalan kanssa paljon, joten tämä pääsee kyllä meilläkin ruokapöytään joku kerta kun on kalasta tykkääviä muitakin syöjiä.... fanitan kans Eija blogia.

    VastaaPoista
  2. Sama täällä, Eijan blogi on loistava!
    Upean näköinen lohi! Inkivääri minuakin vähän "pelottaa"...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkivääriä "pelkäävän" kannattaa minusta ihan suosiolla pienentää määrää, ja totutella makuun, jos maku ei tyrmää, voi ensi kerralla laittaa vähän enemmän.:)

      Poista
  3. Mantelikala on ihanaa, joten tämän ohjeen lohi kuulostaa entistäkin herkummalta. Pakko kokeilla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin heti tätä syödessäni, että sinä ihan varmasti pitäisit tästä lohesta!;) Ja lohireseptejähän ei ole koskaan liikaa, tiedän että me molemmat syömme sitä mielellämme usein.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥