sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Mustikkamuffinssit kanelicrumblella


Tämä resepti on ehdottomasti ansainnut paikkansa blogissa, niin ihania nämä kaneli-muruseoksella viimeistellyt mustikkamuffinssit ovat ♥ Olen löytänyt Instagramin kautta paljon uusia herkullisia blogeja, joista yksi on Kanelitytön kakkuparatiisi. Tämä muffinssiresepti löytyy blogista täältä, käykäähän kurkkaamassa ja tutustukaa muutenkin blogin toinen toistaan ihanempiin herkkuihin.

Tiia kehui näitä muffinsseja Instagramissa aivan erityisesti, ja kyllä ne niin herkullisilta kuulostivat ja näyttivät, että pakkohan niitä oli leipoa. Totta puhuen, en edes tiennyt kuinka hyvin kaneli sopii mustikan kanssa yhteen. Taisin siis ihastua!

Mustikkamuffinssit kanelicrumblella 
(16 kpl)

7 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (esim. Sunnuntai)
2 kananmunaa
1,5 dl piimää tai maitoa
6 dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja

Kanelicrumble:
1 ¼ dl tavallista sokeria tai fariinisokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl pehmeää voita
1 ½ tl kanelia

Ota jääkaapissa säilytettävät tuotteet huoneenlämpöön ajoissa, jotta ne eivät ole liian kylmiä. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe sekaisin isossa kulhossa esimerkiksi vispilällä.

Tee kuivien aineiden keskelle nuolijalla kolo ja lisää joukkoon juokseva rypsiöljyvalmiste, maito tai piimä ja kevyesti etukäteen vispilällä sekoitetut kananmunat. Taittele märät aineet kuivien sekaan varovasti. Tärkeää on varoa ylisekoittamista, riittää kunhan ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet eikä jauhoa pysty enää silmämääräisesti erottamaan. Taikinan tulisi olla melko paksua, mutta jos se vaikuttaa turhan ohuelta, voi jauhojen määrää lisätä hieman.

* Käytin itse nesteenä maustamatonta luonnonjogurttia piimän asemesta.


14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, ja ennen kaikkea ihan mielettömän herkullisia!:)♥

      Poista
  2. Kylläpäs näyttää ja kuulostaa hyvältä. Ei voi mennä vikaan jos päällä on crumblea :) Kaneli ja mustikka on vähän oudompi makupari, mutta toimii varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, sanos muuta. Crumble nyt vaan on ihan parasta!;) Hieman mietein, että miten mahtavat sopia yhteen, mutta oli kyllä ihana makuelämys!

      Poista
  3. Aivan ihanan näköisiä muffinsseja, tuo crumble on mulle uutta, resepti meneen jemmaan!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä voin kyllä suositella lämpimästi!:) Crumble kruunaa koko herkun, tuo muffinsseihin makua ja tekstuuria.

      Poista
  4. Hei minäkin olen kokeillut näitä herkkumuffareita ja ne tosiaan oli hyviä!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, itseasiassa muistan kun bloggasit tämän reseptin! Sittemmin olin kuitenkin jo unohtanut sen olemassaolon. Onneksi tämä herkkuohje tuli nyt uudelleen esille. Niin hyviä ja meheviä muffinsseja. Tuo crumble on suorastaan taivaallista.:)

      Poista
  5. Herkullisilta näyttävät. Kanelinen crumble ei voi olla muuta kun ihanaa tuossa päällä. Pitääpä minunkin kokeilla. Viime sunnuntaina kaivelin pakastimesta kaikki viimiset leivonnaiset, joten iltapäivällä on aikomus ruveta leivoskelemaan...kunhan saan miesten perunasoselaatikon ensin uunista pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanelinen crumble on ehdottomasti näissä muffinsseissa se juju! Ja tuota crumblea aion kyllä hyödyntää tulevaisuudessa muihinkin herkkuihin, oli se vaan niin ihanaa. Sopisi erinomaisesti vaikka omena- tai raparperipiirakan päälle.

      Poista
  6. näyttää kyllä tosi hyvältä,enpä ole ikinä tuollaista crumblea laitttanutkaan muffinssien päälle...kiitos taas ohjeesta,taidanpa kokeilla ;)

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa hyvältä. Crumble antaa muffineillekin varmasti uutta ulottuvuutta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut koskaan kokeillut mustikan ja kanelin yhdistelmää, mutta kyllä tuo herkullinen kanelinen crumble toi aivan uuden ulottuvuuden mustikkamuffinseihin.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥