perjantai 1. toukokuuta 2015

Sipulikierteet


Heips ja hyvää vappupäivää! Tein tänään sipulikierteitä jo aiemmin postaamastani Yrttiherkut -kirjasta. Tämä ohje on nyt oikein ajankohtainen, sillä ruohosipuliahan rupeaa saamaan hyvin varhain omalta kasvimaalta. Minulla oli jäänyt kuiva-ainekaappiin täysjyvävehnäjauhoja, jotka pitäisi nyt käyttää pois. Laitoin täysjyvävehnäjauhoja 2 dl ja vehnäjauhoja 3 dl. Valkosipulia laitoin täytteeseen 2 kynttä, eikä se ollut meille liikaa. Sen voi kuitenkin halutessaan jättää kokonaan poiskin.
 
Sipulikierteet
14 kpl

2 ½ dl vettä
1/4 pkt hiivaa (12 g)
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl vehnä- tai kauraleseitä
noin 5 dl vehnäjauhoja 

Täyte
20 g pehmeää voita
1 dl ruohosipulisilppua
(1 valkosipulinkynsi)

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, leseet ja jauhot. Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia, käsin alustaen kauemmin. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinan alla, vähintään puoli tuntia.

Kauli kohonnut taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Voitele levy pehmeällä voilla ja ripottele päälle hienonnettu ruohosipuli ja halutessasi valkosipuli.

Taita taikinalevy kahtia. Leikkaa taikinasta suikaleita. Siirrä ne pellille leivinpaperin päälle ja kierrä niitä pituussuunnassa. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Anna kierteiden kohota uunin kuumenemisen ajan ilman leivinliinaa. 

Voitele kierteet vedellä ja ripottele pintaan suolahiutaleita. Paista uunin keskitasossa kullanruskeiksi, runsaat 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näitä pitää myös ehdottomasti vielä kirjasta kokeilla. Ja ruohosipulia tosiaan alkaa jo omasta maasta saamaan. Minäkin hain eilen ensimmäisen kerran perunasalaattia varten.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä kivoja, ja jos sipulin mausta tykkää niin kyllä kannattaa kokeilla.:) Kiva, kun yrttejä saa pian taas omasta maasta.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥