maanantai 13. heinäkuuta 2015

Aamiaispiirakka

"Pekonia ja kananmunaa sisältävä mehevä aamiaispiirakka syntyy helposti valmiista lehtitaikinasta ja maistuu vaikkapa brunssilla. Viimeistele pekonipiirakka paprikalla ja rucolalla." 

Yhteishyvän ohjeet ovat olleet meidän keittiössä todella tykättyjä. Kattavasta reseptivalikoimasta on löytynyt kaikkea arkeen sekä juhlaan. Tämä aivan ihana piirakka valmistui eräs ilta meille iltapalaksi, mutta ihan täydellistä tarjottavaa tämä on viikonlopun kiireettömälle brunssille!


Aamiaispiirakka
1 (600 g) iso lehtitaikinalevy
1 prk (150 g) ranskankermaa
ripaus rouhittua mustapippuria
(suolaa)
1 ps (170 g) pekonia
6-8 kananmunaa

Lisäksi
1 punainen paprika
rucolaa

Sulata taikina. Kauli taikina suuremmaksi, noin 28 x 38 cm:n levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä taikinapohjalle ranskankerma. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella pippuria.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla.

- Poikkesin sen verran ohjeesta, että paprikan laitoin piirakan päälle jo ennen uuniin menoa. Lisäksi ripottelin kananmunien päälle hieman suolaa, ja minusta kananmuna kyllä vaatii sen pienen suolaripauksen.
- Ohje korjattu 29.10.-15

12 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan näköinen krtakaikkiaan. Pitääpä minunkin tehdä. Meillä kans Yhteishyvän (ja Pirkan) ohjeet useinkin käytössä....ovat semmosia tavallisia, eikä tavallisiin ruokiin/leivonnaisiin tarvita kauhean erikoisia aineksia. Mulla on jemmassa muutama ruoka-ohje mitä haluaisin kokeilla, vaan kun koko paikkakunnalta ei löydy aineksia, enkä ole muistanut sitten taas kun ollaan isommassa kaupassa oltu... sulla on tuossa piirakassa aika monta munaa pinnalla... kyllä minäkin suolalisäyksen laittasin, vaikka suola pikkasen kokkaroittaakin keltuaista...ainakin näin sanotaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tästä tuli oikein kaunis ja oli myös tosi hyvää. Tätä tehdään kyllä toistekin! Yhteishyvän ja Pirkan ohjeita mekin käytetään paljon, varsinkin arkena.

      Poista
  2. Tämä näyttää kyllä hyvältä! Pitääpä kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyy tehdä miehelle!ja vähän maistaa itsekkin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa, meilläkin mies tykkäsi tällaisesta vähän "tuhdimmasta" eväästä.:D

      Poista
  4. On kyllä tosi herkullisen näköistä! Kokeilulista senkun kasvaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Näinhän siinä tuppaa joka kerta käymään, blogeissa vieraileminen on vaarallista.;)

      Poista
  5. Kivannäköistä.

    Itse tein tänään tomaatti-focacciaa ja viime viikolla jauhelihapannaria.

    VastaaPoista
  6. Paljonko pekonia ja montako kananmunaa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas, olenpas kirjoittanut ohjeen huolimattomasti. Kiitos tarkkaavaisuudestasi. Ohjeeseen tulee 170 g pekonia ja 6 - 8 kananmunaa. Ohje on nyt korjattu.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥