sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Mustikkapiirakka vanilja-valkosuklaatäytteellä




Meillä on porukat keränneet jo aika paljon mustikkaa pakastimeen ja tarkoitus olisi kerätä vielä lisää. Monen suusta olen kuullut, että mustikkaa tuntuu olevan tänä vuonna hyvin. Itse en ole mitään marjanpoimijatyyppiä, vaikka lupauduinkin ensi viikolla lähtemään mustikkametsään äidin kaveriksi. Kärsivällisyyteni ei tuppaa riittämään mustikoiden poiminnassa, vaikka se teinivuosista onkin huomattavasti parantunut. Myös aikaa vievä putsaaminen ei niin ikään ole lempipuuhaani... Mutta jos minua pyydetään leipomaan valmiiksi kerätyistä ja putsatuista marjoista, takuulla suostun.

Tänään sitten mietin, että mitä leipoisin tällä kertaa mustikoista. Jonkun ihanan suussasulavan pehmoisen täytteen halusin tällä kertaa... Kuin tilauksesta, löysin Kinuskikissan sivuilta juuri ilmestyneen Mustikkahertan reseptin, johon tulee ihana pehmeän makea vanilja-valkosuklaatäyte. Samainen ohje on ilmestynyt Kinuskikissan sivuilla aiemmin raparperiversiona. Sekin kuulostaa houkuttelevalta. Syksymmällä tähän piirakkaan voisi käyttää omenoita tai herukoita. Minulla ei tällä hetkellä ollut sydänvuokaa tarjolla, vaan tein piirakan kahteen tavallista pienempään piirakkavuokaan.

Mustikkapiirakka vanilja-valkosuklaatäytteellä

Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 ps vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl maitoa
120 g valkosuklaata
300 g mustikoita

Pinnalle:
tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Voitele irtopohjainen sydänvuoka. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.


Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta kastike muuttuu paksummaksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.

Levitä valkosuklaa-vaniljakastike pohjan päälle. Lisää päälle mustikat.

Muotoile alumiinifoliosta suoja vuoan ympärille, jotta pohjasta mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia. Paista 200 asteessa 40 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Poista reunus piirakan ympäriltä ja siirrä teräksisen pohjalevyn päällä tarjoilulautaselle. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

4 kommenttia:

  1. Ai että näyttää hyvältä ja varmasti maistuu myös :) Valkosuklaa sopii varmasti hyvin täytteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklaa ja mustikka toimiikin tosi hyvin yhdessä. Olen yhdistänyt nuo kaksi monta kertaa, muffinsseissa noin esimerkiksi. Tämä piirakka on myös todella helppo tehdä.:)

      Poista
  2. Valkosuklaata olisi jemmassa, kun joku vain kävisi poimimassa mustikat.;) Mustikkapiirakkaa tekee jo kovin mieli. Pakastimestakin saattaisi vielä jokunen rasia löytyä. Pitää tarkistaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikoiden kerääminen ei tosiaankaan kuulu suosikkiharrastuksiini!;) Onneksi vanhemmat pitävät sitä mukavana hommana, joten mekin saamme muutaman mustikkapiirakan nautiskeltua.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥