torstai 9. heinäkuuta 2015

Suklaa-banaanikakku ja kuulumisia


Hip hei! Täällä ollaan! Still alive! Blogi on tosiaan viettänyt kesälomaa kuluneet kaksi kuukautta, missään vaiheessa ei ole kyllä käynyt lopettaminen mielessä. Syynä tähän hiljaiseloon on mittava kylpyhuoneremontti, joka vuokra-asunnossamme on ollut käynnissä toukokuun lopusta näihin päiviin saakka ja jatkuu edelleen. Remontti valmistunee syksyyn mennessä. Odottamaton vesivahinko ajoi meidät (minä, avomieheni ja kolme kissaa) pois kotoamme hyvin lyhyellä varoitusajalla. Suurin osa omaisuudestani on siis sinetöitynä muovien taakse. Onneksi tämä kaikki tapahtui nyt kesäaikaan, olemme pystyneet majoittumaan vanhempieni kesämökille. Tietokoneella käynti onnistuu täällä vanhempieni luona, pyykit olen myös pessyt täällä ja postikin piti kääntää asunnolta pois näin pitkän poissaolon vuoksi. Mökillä ei näistä mitään onnistu hoitamaan. Täytyy kyllä sanoa, että ei tämä elämä tuppaa menemään ikinä suunnitelmien mukaan. Tämä kesä ei ole ollut kyllä mitään mitä odotin - mikäli mitään odotin. Positiivisia uutisia sen sijaan saatiin toukokuussa, kun mieheni sai ainakin koko kesäksi töitä. 

Leiponut olen aina silloin tällöin jotain pientä vanhemmilla poiketessa, mökillä mahdollisuudet leipomisen suhteen ovat aivan olemattomat... Postauksiakin olisi siis jonkun verran jonossa. Mietein, että mistä päästä rupeaisin vyyhtiä purkamaan. Ajankohtaisempiakin ohjeita olisi teille tarjota kuin tämä (lähinnä marja- ja raparperipiirakoita), mutta valitsin kuitenkin nyt ensimmäisenä tämän kaikkein vanhimman, toukokuun alussa leivotun ihanan mehevän ja suklaisen banaanikakun reseptin, jonka ohjeen olen ottanut luottoblogistani täältä Maistuis varmaan sullekin! Suklaa-banaanikakku lukeutuu ainakin omiin suosikkeihini kahvikakkukategoriassa, ja tätä tullaan tekemään kyllä meillä vielä monen monta kertaa.

Suklaa-banaanikakku
125 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
3 kypsää banaania
1 dl ranskankermaa
100 g tummaa suklaata
hyppysellinen suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan hyvin vatkaten. Survo banaanit ja lisää survokseen ranskankerma. Lisää seos rasva-sokeri-munaseokseen. Raasta suklaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti.

8 kommenttia:

  1. Suklaan ja banaanin liitto on yksi parhaista,nam =) Mukavaa kuulla sinusta!!Kirjoittamaasi täytyy todeta,että elämä yllättää,kun sitä vähiten odottaa(kai)eikä aina niin iloisesti,sen olemme mekin saaneet (taas) tänä kesänä kokea,eikä kesä mennyt niinkuin odotettiin(emme mielestäni ole ennenkään paljon''vaatineet''tai odottaneet enhän ole ikinä halunnut suunitella mitään etukäteen edes)kunhan vaan mökille pääsisi lomaa viettämään,mutta sekin on ollut tämän kesän kohdalla melkein mahdotonta... nyt on ollut pakko ''katsoa nämä kortit'niinkuin tavataan sanoa ja jatkaa vaan eteenpäin,päivä kerrallaan hiljakseen eteenpäin.Tsemppiä teille ja hienoa että miehesi sai töitä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana ♥ En voisi enempää samaistua kirjoittamaasi. Hetkittäin on tuntunut vähän turhauttavaltakin koko tilanne. On pakko ollut tulla toimeen, vaikka taloudellinen tilannekin on ollut mitä on. Mitään emme ole pyytäneet tai vaatineet, päinvastoin aina auttamassa muita joilla asiat on vielä huonommin. Kaksi kilttiä ihmistä yhdessä. Noh, tämä kesä menee nyt näin, ja emme voi asialle mitään. Pakko yrittää iloita tästä, että saamme ainakin olla mökillä ja onneksi tosiaan on joku paikka jossa olla.:) Kiitos tsempeistä, tuo miehen työ on ollut meille lottovoitto, toivottavasti jatkaisivat vaan kesän jälkeen sopimusta...

      Poista
  2. Voih, olipas kurja tapaus :/ Toivottavasti remontti valmistuu nopsaan ja pääsette pian takaisin omaan kotiin. Onneksi kuitenkin jotain mukavaakin on tapahtunut ja miehesi sai töitä. Kovasti tsemppiä teille ja nauttikaahan mökkeilystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä Anu!:) Sitä mekin toivotaan. Kaikkein kovin ikävä taitaa olla keittokirjoja, hiusten suoristusrautaa ja lettupannua!:D Kyllä me täällä nautitaankin, ja kissat vasta nauttiikin, kun saavat olla maalla koko kesän.;)

      Poista
  3. Kävin kuulumisesi lukemassa jo aikaisemmin, vaan silloin en malttanut jäähä kommentoimaan. Kaikkea sitä voi sattuakkin... toivottavasti pääsette ajallaan kotia ja ihanaa, jotta miehesi on saanut töitä.

    Mulla on suklaa-banaanikakun mentävä aukko sivistyksessä, mikä korjataan pian.... monenmoisia kahvikakkuja olen tehnyt, vaan en ole ihan oikeasti tainnut koskaan tehdä tällaista yhdistelmää....toki erikseen banaanikakkuja (mausteisiakin) ja erilaisia suklaakakkuja.

    Mahdollisimman hyvää kesän jatkoa koko perheellesi, myös nelijalkaisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi M kommentistasi. Asioilla on tapana järjestyä, sitä se tuo parempi puoliskoni jaksaa minulle hokea hetkinä, jolloin koko soppa turhauttaa. ♥

      Banaanikakut ovat aivan loistavia! Teen niitä aika usein. Monia versioita on siis tullut kokeiltua, myös mausteisia. Kaneli on oma suosikkini banaanikakussa. Myös erilaiset pähkinät, esim. pekaanit sopivat erinomaisesti banaanikakkuun. Suklaan ja banaanin yhdistelmä on aika klassinen. Suosittelen kokeilemaan sitä.

      Poista
  4. Tämä on ehdottomasti yksi suosikkikakuistani. Suklaa ja banaani on loistava yhdistelmä, ja kakku on ihanan mehevää.:) Eilen hävitin kaksi mustunutta banaania banana breadiin, joka sekin on tosi hyvää. Kolmea banaania olen käyttänyt yleensä taikinassa, mutta nyt kun ei ollut kuin kaksi banaania, korvasin yhden banaanin saksanpähkinöillä. Pähkinät on myös aina kakuissa ihania.:)

    Elämä osaa tosiaan yllättää, niin hyvässä kuin pahassakin. Teille sattui nyt huonoa onnea vesivahingon muodossa. Mutta onni onnettomuudessa, että todellakin vahinko sattui kesäaikaan, niin pääsitte mökille asumaan remontin ajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä ole kyllä kanssasi tästä kakusta! Ja kaikki kehunsa on kyllä kakku ansainnut.:) Banana bread on toinen suosikkini. Pähkinät tai suklaa sopii aina banaanin kanssa.:)

      Asiat voisi olla paljon huonomminkin, on tässä kesässä ollut paljon hyvääkin - vaikka nyt alkaisi kyllä vastoinkäymiset riittämään hetkeksi.;) Pakko uskoa, että jossain vaiheessa se onni kääntyy!;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥