torstai 20. elokuuta 2015

Kesäsalaatti soijasuikaleista


Kesä jatkuu, ainakin meidän keittiössä. Ilmojen lämmettyä on taas tehnyt mieli enemmän viileitä ruokia, joten olen tehnyt salaatteja ja smoothieita. Mökkikeittiössä ei tee mieli muutenkaan valmistaa mitään kovin monimutkaista ja uuniahan siellä ei siis ole ollenkaan.

Elina on oikea reseptiguru! Ihailen aina hänen taitoaan yhdistellä aineksia ja monta salaattia on nytkin kokeilulistalla. Tämä salaattiresepti on keväällä hankkimastani Vegaanin keittiössä kirjasta. Makeat ja mehevät nektariinit sopivat mielettömän hyvin tähän kesäsalaattiin! Täytyy vielä todeta, että on kyllä ihanaa, että minulla on niin kaikkiruokainen mies! Ihan siis innolla syö myös näitä kasvisruokapäivien kokkailuja - ja saa kuulemman jatkossakin näitä olla.

KESÄSALAATTI SOIJASUIKALEISTA

SOIJASUIKALEET:
4 kourallista soijasuikaleita
vahvaa kasvislientä keittämiseen
1-2 rkl rypsiöljyä
2 tl curryjauhetta
suolaa ja pippuria
½ limetin mehu

SALAATTI:
1 iso ruukku tammenlehtisalaattia tai
muuta tummaa lehtisalaattia
kourallinen villirucolaa
2 keskikokoista porkkanaa
½ kesäkurpitsaa
2 uuden sadon sipulia varsineen
2 nektariinia

Lisäksi:
2-3 rkl tahinia

Keitä soijasuikaleet pehmeiksi kasvisliemessä (noin 10 minuuttia). Kaada suikaleet lävikköön ja painele ne kuiviksi esimerkiksi puulastan avulla. Kuumenna öljy pannulla. Lisää soijasuikaleet ja curryjauhe. Paista muutaman minuutin ajan ja lisää sitten pannulle suola, pippuri ja limetin mehu. Jatka paistamista 3-4 minuuttia tai kunnes suikaleiden pinnalla on kaunis väri.

Revi salaatti ja rucola kulhoon. Veistä porkkanoista kuorimaveitsellä pitkittäin ohuita lastuja. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, hienonna sipulit ja paloittele nektariinit. Kokoa kaikki salaatin ainekset sekä paistetut soijasuikaleet kulhoon. Tarjoile halutessasi salaatin kanssa tahinia.

1 kommentti:

  1. on kyllä aurinkoisen näköinen salaatti...siitä on hirmu pitkä aika kun olen mitään soijatuotteita kokeillut,suikaleita en varmaan ikinä.Hienoa että miehesi on ennakkoluuloton :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥