sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Maustekakku


DanSukkerin sivuilta löysin tällaisen ihan perus maustekakun reseptin. Toteutuksen vein niin samalle tasolle, että tein kakun jopa samanlaiseen vuokaan kuin DanSukkerin kuvassa. Ihastuin tähän vuokaan nimittäin kertaheitolla ja ostin itselleni samanlaisen joululahjaksi. Tämän lahjan kuitenkin avasin jo hyvissä ennen aattoa, sillä halusin joulupöytään oikein näyttävän kakun. Maustekakku kuuluu minusta jouluun ja jonkinlainen versio tulee leivottua joka vuosi. Joulu on meillä aina hyvin perinteinen jouluruokien suhteen. Leivonnassa voi vähän irrotellakin, mutta vuodesta toiseen ne tietyt suosikit kuitenkin pitävät paikkansa. Ihan hirveästi en tänä vuonna aio leipoa jouluksi, koska aiempina vuosina leipomuksia on ollut liikaakin.


Maustekakku
yksi iso tai kaksi pientä kakkua


4 dl piimää tai kermaviiliä
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
7 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 1/2 tl soodaa
(2 dl rusinoita)
175 g sulatettua voita tai margariinia


Sekoita piimä, siirappi ja sokeri kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja rusinat). Lisää sulatettu rasva.

Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2,5 l). Paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim. cocktailtikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Koristele kakku siivilöimällä päälle Dansukker Tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Maustekakku maistuu parhaimmalta jäähtyneenä ja soveltuu hyvin pakastettavaksi.

4 kommenttia:

  1. On kyllä kaunis kakku. Minustakin maustekakku kuuluu jouluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti.♥ Tällä kakkuvuoalla tulee tehtyä vielä monet ihanat kahvikakut. Tämä maustekakku tuoksui kyllä ihanan vahvasti joulun mausteille. Ohjekin on helppo, ainekset vain sekoitellaan ja kaadetaan vuokaan.:)

      Poista
  2. on kyllä kaunis kakku,tykkään ja pipareiden tuoksun voi aistia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥