keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Vatkattu puolukkapuuro


Pienenä suurimpia herkkuja joita tiesin oli äidin tekemä vispipuuro. 4-vuotiaasta saakka olin äidin mukana keittiössä pikkuapulaisena. Minusta on monia kuvia, joissa leivon joulupipareita yltä päältä jauhojen pöllyssä tai kuinka pesen kesällä perunoita rintamamiestalomme portailla. Erään kerran isäni autonavaimet katosivat mystisesti. Niitä etsittiin kokonainen viikko ja maalaistalossahan paikkoja riitti. Viikon kuluttua avaimet kuitenkin löytyivät yhtä yllätten kuin olivat kadonneetkin. Tämä kaikki tulee mieleeni aina kun teen vispipuuroa. Mistä ne avaimet sitten löytyivät? Ne löytyivät sinä aamuna, kun valtavan vispipuurokulhon pohja alkoi häämöttää. Pikkuapulainen oli ollut asialla.

Vispipuuro eli vatkattu marjapuuro

5 dl puolukoita
1 l vettä
1 1/4 dl sokeria
1 ½ dl mannasuurimoita

Keitä puolukoita vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet ja hajonneet. Voit soseuttaa marjat sauvasekoittimella. Lisää sokeri. Ripottele mannasuurimot kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Hauduta puuroa noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin haudutuksen aikana. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi ja vaaleaksi sähkövatkaimella. 

2 kommenttia:

  1. Vispipuuro onkin ihanaa! Puolukat lemppareita. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Toinen suosikkini on herukat.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥